Eberson Hair Clinic

Heeft u last van bijvoorbeeld een terugtrekkende haarlijn, inhammen, een kalende kruin of geen wenkbrauwen meer? Of wilt u een eerdere haarimplantatie elders en de daarvan ontstane litteken(s) juist nu laten corrigeren. Denkt u al geruime tijd na over een haartransplantatie?

Dan bent u bij ons op het juiste adres. Tijdens het consult met uw persoonlijk consulent(e) of uw behandelend arts wordt u geïnformeerd over zowel de mogelijkheden als ook de eventuele onmogelijkheden van een haartransplantatie.
Verder komen andere erkende medische behandelmethodes uitgebreid aan bod.

Waarom ons?

Voor de meest natuurlijke haar look
Fugiat dapibus, tellus ac cursus commodo, mauris sit condim eser ntumsi nibh, uum a justo vitaes amet risus amets un. Posi sectetut amet fermntum orem.
Voor de hoogst haalbare haardichtheid
Fugiat dapibus, tellus ac cursus commodo, mauris sit condim eser ntumsi nibh, uum a justo vitaes amet risus amets un. Posi sectetut amet fermntum orem.
Gegarandeerde kwaliteit
Fugiat dapibus, tellus ac cursus commodo, mauris sit condim eser ntumsi nibh, uum a justo vitaes amet risus amets un. Posi sectetut amet fermntum orem.

Follicular Unit Transplantatie (F.U.T. / FUT / Strip Surgery)

 

F.U.T. staat voor Follicular Unit Transplantation en is ook bekend onder de naam Strip haartransplantatie. Hierbij worden de haarwortels van het achterhoofd of de zijkanten (donorgebied) verplaatst naar de kale te behandelen gebieden. Uit het donorgebied wordt een huidreep chirurgisch m.b.v. een mesje gehaald waarin diverse haarwortelgroepjes ook wel follicular units genoemd aanwezig zijn. Deze eenheden omvatten meestal één, twee of drie haren. Deze eenheden worden vervolgens onder vergroting van een microscoop opgedeeld. De chirurg hecht vervolgens na het verwijderen van het huidreepje zo goed mogelijk de huidwond dicht om een zo dun mogelijk rechtlijnig litteken achter te laten.

Deze FUT methode bestaat al vele decennia en alhoewel deze goede resultaten oplevert en nog steeds wereldwijd (te)veel wordt toegepast in de klinieken is deze techniek heden ten dage toch vrij achterhaald. Het belangrijkste nadeel van deze Fut haartransplantatie techniek is dat er telkens een litteken achter blijft welk duidelijk zichtbaar wordt bij een het dragen van een kort kapsel. Uit ervaring van andere collega’s en onze eigen uitgevoerde FUT transplantaties weten wij dat hoe goed ook een litteken wordt gehecht er nooit een exacte voorspelling kan worden gedaan hoe breed het litteken naderhand heelt. Vaak spelen individuele factoren van de patiënt zoals: de leeftijd, huidtype, huidspanning en het genezingsproces mee. Soms slaagt een goede arts erin de breedte hiervan te beperken onder een halve centimeter.

Het enigste positieve van deze haartransplantatie techniek is het feit dat er in een kort tijdsbestek er meerdere haren geoogst kunnen worden en dat de kosten lager liggen dan de FUE-  / iFUE haartransplantatie. Een enkeling zal met deze chirurgische operatie geen moeite hebben maar onze ervaring leert dat velen er spijt van zullen hebben naarmate hun kaalheid voortschrijdt. Toekomstige haar klanten moeten beseffen dat bij deze techniek zij hun haar voor altijd lang dienen te houden opdat het litteken verborgen blijft.
Wij voeren de FUT haartransplantaties niet meer uit. Bovenstaande is puur informatief zodat u weet dat de methode/mogelijkheid wel bestaat. Wij prefereren de FUE – en de iFUE methode, leest u verder op onze webpagina’s waarom of maak een vrijblijvende afspraak voor een consult gesprek.

 

Follicular Unit Extraction (F.U.E. / FUE)

Er bestaan vele manieren om uw kaalheid te behandelen of haarverlies af te remmen. Wij bieden u een scala aan nieuwe methodes voor haartransplantatie, wenkbrauwtransplantatie en aanverwante haar esthetiek aan. Deze gaan beduidend verder dan de klassieke FUT haartransplantatie u kan bieden.

Bij de standaard FUT operatie maakt de haarspecialist gebruik van een scalpel om een huidreep uit uw achterhoofd te verwijderen. Enkele haarchirurgen verwijderen zelfs meer dan 2,5cm huid in de hoogte. Deze wond wordt vervolgens gesloten d.m.v. hechtdraad of chirurgische nietjes. Nadat de wond is genezen blijft er een rechtlijnig wit litteken achter op uw hoofd. Normaliter is de hoogte van het litteken 1 tot 5mm maar kan in enkele uitzonderingen bijvoorbeeld door een slechte wondgenezing meer dan 0,5 cm breed worden.

Wij bieden diverse nieuwe haartransplantatie technieken op basis van de FUE methode.
Bij de Follicular Unit Extraction worden de haarwortels (grafts) een voor een met behulp van een micro chirurgisch hol boortje met een doorsnee van 0,6 – 0,8mm, handmatig of semi-automatisch, geëxtraheerd. Om vervolgens op elke gewenste kale zone te worden geïmplanteerd. Dankzij deze haarimplantatie methode blijft er geen onesthetisch litteken achter. U kunt uw kapsel kort houden en zelfs later millimeteren .

Met de FUE haartransplantatie methode hoeft u zich niet ongerust te maken dat er later aanvullende litteken correcties of andere camouflage technieken nodig zullen zijn om de operatie te verbergen. Dankzij deze methode geneest u vlotter dan bij de FUT methode en beschikken wij over een groter donorgebied (haar achterhoofd en elders) om eventueel nodige aanvullende haartransplantaties te kunnen verrichten.
Er zijn vele voordelen te benoemen van de Fue techniek boven die van de Fut techniek: geen groot litteken; vlotte wondgenezing; ruimere keuze wat betreft donorharen zijn er enkelen van.

Maar er zijn ook enkele kleine nadelen aan verbonden zoals de arbeidsintensiteit en de daaraan verbonden kosten van de behandeling. Vaak dient u uw gehele hoofd te scheren maar soms is een haarsparende behandeling (d.w.z. er wordt slechts deels geschoren) met name bij vrouwen mogelijk.

Een Fue haartransplantatie lijkt chirurgisch makkelijker uitvoerbaar te zijn maar kunde & ervaring zijn een must om het geheel tot succesvol resultaat te volbrengen.
Deze Fue methode voeren wij geruime tijd uit en hierin zijn wij in Nederland een van de meest ervaren specialisten. De Fue haartransplantatie vormt de basis maar er bestaat nog een betere Fue transplantatie methode (zie iFue methode).

Intermittent Follicular Unit Extraction (iF.U.E. / iFUE)

De iFue methode is de Fue haartransplantatie methode maar dan van de 2de generatie.
De standaard Fue blijkt toch een aantal tekortkomingen te hebben. Op basis van ervaring van meerdere collega’s en dokter Eberson hebben zij de klassieke behandelmethode verbeterd.

Met deze vernieuwde iFue methode worden een aanzienlijk aantal verbeteringen behaald:

  • De haren/grafts worden veel zorgvuldiger gebruikt en getransplanteerd.
  • Donor behoud is groter dan bij de klassieke Fut en/of Fue.
  • De hergroei ratio van de grafts en dus het uiteindelijke esthetisch resultaat ligt een stuk hoger dan bij de FUE – of FUE transplantatie.
  • De behandeling worden specifieker en persoonlijker voor de cliënt/patiënt uitgevoerd. Kwaliteit boven kwantiteit.
  • De haarspecialist speelt een grotere rol in het gehele haartransplantatie proces.

Kleine nadelen:

  • Gezien de arbeidsintensiteit zijn de kosten iets hoger dan bij de klassieke FUE haartransplantatie.
  • De behandelgrootte per dag is afhankelijk van de participatie van de cliënt zelf.

 

Body Hair Transplant (B.H.T.)

‘Body hair’ of lichaamshaar is haar dat vooral bij mannen duidelijker voorkomt, op de schouders, de rug, borst,baard en de kuiten.
Wanneer de donorzone (hoofdhaar) erg schaars behaard of door vroegere transplantaties uitgeput is, kan men ook lichaamshaar gebruiken.

Deze behandelmethode is toepasbaar indien:

  • Een sterk uitgedunde donorzone of grote littekenvorming aanwezig is.
  • Lichaamshaar kan in combinatie met een klassieke haartransplantatie gebruikt worden om een nog betere dekking tot stand te brengen.
  • Het kan eveneens worden gebruikt om littekens in de donorzone te herstellen.

Deze lichaamshaar transplantatie methode heeft echter haar beperkingen.

Zo heeft lichaamshaar vaak een veel kleinere diameter dan hoofdhaar. Het groeit vaak geïsoleerd als een enkel haartje, zodat men meestal grafts met één haar moet transplanteren. Lichaamshaar heeft een andere structuur en meestal meer tijd nodig om opnieuw te groeien dan hoofdhaar.

Het verplaatste haar heeft de neiging om wat langer te worden wanneer het in de hoofdhuid wordt ingeplant, maar krijgt meestal nooit de lengte van normaal hoofdhaar.
Ook het succes wat betreft groeipercentage ligt vaak beduidend lager dan hoofdhaar. Dit alles verklaart waarom de resultaten minder spectaculair zijn dan die van een klassieke haartransplantatie.

 

UfGhsjHBYWICwgIyYnKSopGR8tMC0oMCUoKSj/2wBDAQcHBwoIChMKChM