EHC Blog

3 02, 2018

Eberson Hair Clinic nu ook op Instagram

February 3rd, 2018|Uncategorized @en|0 Comments|

Volg de Eberson Hair Clinic op Instagram

Wil je veel meer foto ‘s zien van onze behandelingen en kun je niet genoeg krijgen van de Eberson Hair Clinic? Volg ons dan ook op Instagram (ebersonhairclinic) om niets te missen!

https://instagram.com/ebersonhairclinic/

instagram-ebersonclinic

29 09, 2017

De kliniek is van 3 – 7 oktober 2017 afwezig vanwege ISHRS congres

September 29th, 2017|Uncategorized @en|0 Comments|

Kliniek is volgende week beperkt bereikbaar vanwege  jaarlijks bezoek congres van de ISHRS ( International Society of Hair Restoration Surgery ).

De ISHRS is de meest bekende en de grootste organisatie van gespecialiseerde haartransplantatie artsen wereldwijd met c.a. 1100 leden. Het congres vindt dit jaar plaats in Praag (Tsjechië).

prague_logo_rgb

1 07, 2017

Haartransplantatie ervaring Nick, deel 4

July 1st, 2017|Uncategorized @en|0 Comments|

Week 18 (4 maanden na HT)

Een rustige maand dacht ik dat het zou worden, dat is slechts deels gelukt. Een vervelende dak lekkage met flinke schade in de woonkamer gooide roet in het eten maar dat is gelukkig opgelost.

Op het ‘haargebied’ was het wel erg rustig. Het groeit gestaag en slechts 2 personen hebben in de laatste 4 weken een opmerking gemaakt. En wel beide positief. Ze waren op de hoogte van de HT en vonden dat het er goed uitzag.

Verder heeft mijn haar zo’n beetje de lengte van mijn oude haardracht als ik het voor mijn doen heel kort droeg. Niemand maakt er dan ook een opmerking over.

Als het goed is gaat vanaf nu ongeveer het uitgevallen haar weer terug groeien en ik ben daar uiteraard zeer benieuwd naar.

Tot volgende maand!

iFue resultaat 4 maanden

        Vooraanzicht 4 maanden na iFue behandeling

N-4maanden-bovenaanzicht-ifue

      Bovenaanzicht 4 maanden na de iFue behandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

donor herstel 4 maanden ifue

    Donorherstel 4 maanden na iFUE behandeling

10 04, 2017

Dokter Eberson geïnterviewd door FUE Europe

April 10th, 2017|Uncategorized @en|0 Comments|

drEberson-interview Fue europe

Recentelijk verscheen het interview op de website van FUE Europe. Klik op deze  link hier om het artikel te lezen.

2 04, 2017

Haartransplantatie ervaring Nick, deel 3

April 2nd, 2017|Uncategorized @en|0 Comments|

Week 9 (67 dagen na HT)

Een week later dan de bedoeling was hierbij een update. De reden was prettig, een 10 daagse zonvakantie op de Kaapverdische Eilanden (eiland Sal).

Zo’n vakantie lijkt leuk en dat is het ook, alleen kreeg ik na een paar dagen last van ‘zonneallergie’ op mijn voorhoofd en in mijn nek. Rode jeukende vlekken/blaasjes. Geen fraai gezicht en heel onprettig.
Vanuit -3 bewolkt, naar +25 met volop zon ging even niet goed. Ondanks goed insmeren. Nooit eerder last van gehad maar ja, eens is de eerste keer.

Na 1 week was alles weer normaal, ik had toevallig Calmurit crème bij me, voor eczeem achtige plekjes op mijn schouders en dat hielp hierbij ook prima.

Gelukkig altijd met een pet op gelopen om in elk geval mijn haar en hoofdhuid te beschermen. Dat is ook gelukt want er zijn wel plekken waar het nog eenvoudig kan verbranden.

Wie een spectaculair maandverslag verwacht moet ik helaas teleurstellen! Er is sinds mijn vorige stukje eigenlijk heel weinig veranderd.
Uiteraard is alles wel gegroeid maar ik zou met geen mogelijkheid kunnen zeggen of de getransplanteerde haren wel of niet zijn uitgevallen en/of al weer aan het groeien zijn.

Het is normaal dat een mens ca 100 haren per dag verliest maar ik vind bijna nooit (korte) haren in de wasbak. Ongetwijfeld gaat dat gewoon door maar ik vind ze niet.
Mogelijk helpt ook de Minoxidil een beetje maar het maakt het in elk geval nog moeilijker om een reëel oordeel te vellen.

Volgens de theorie zijn de transplantaten aan het rusten en dat hoop ik ook. Natuurlijk wil ik het in het ontvang gebied voller hebben dus wacht ik maar geduldig af. Geduld is overigens niet mijn sterkste punt. (zacht gezegd!)

De lengte van de haren varieert wel behoorlijk. De kortste zijn ca 1,5 cm en de langste tussen de 2 en 2,5 cm. En dat kan vrijwel naast elkaar staan. Het lijkt een beetje op zaagtanden.
Er begint ook weer een slag in te komen en als ik er, eigenlijk volkomen zinloos, een kam doorhaalt is de richting te veranderen.

Ik had het plan opgevat om het lekker kort te houden en het misstaat ook niet maar voorlopig laat ik het gewoon lekker doorgroeien. En nu ik weer in Nederland ben kan dat in de winterse omstandigheden geen kwaad, al is een muts opzetten ook een optie.

Donor herstel ifue behandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Week 13 (3 maanden na HT)

En weer is er een maand ‘omgevlogen’. De afgelopen periode is het weer wat langer gegroeid en de langste haren zijn nu een centimeter of 3 en de kortste ca. een halve centimeter korter.

9 weken na ifue behandeling eberson

9 weken na ifue behandeling eberson 2

Wel is alles wat donkerder dan voor de HT en komen de grijze haren ook beter uit ☺. Maar beter grijs dan geen haar!

Ik was van de week weer eens in Den Haag in de officiersmess en daar was ik een week of 6 niet geweest. Nogal wat (oud) collegae spraken mij aan en vonden dat het er heel netjes uitzag.
En er was er ook een bij die mij al voor mijn HT niet meer had gezien. Die begreep niet wat de anderen bedoelden. Ik heb het hem uitgelegd en het verbaasde hem een beetjes. Hij vond het alleen wat korter dan voorheen, voor de rest niets geks.

En ik heb die oud collega’s uitgelegd dat het zeer aannemelijk is dat het voorop nog wat voller gaat worden als alle nieuw verplaatste haren ‘wakker worden’. Overigens zegt mijn vrouw dat het nu al wel degelijk voller is voorop. Mogelijk zijn ze niet allemaal uitgevallen en daarom al wat ‘dikker’.
Ik heb werkelijk geen idee of dat zo is.

Donor recovery at 3 months.

Donor recovery at 3 months.

Leuk is ook dat de (bijna) kale collega’s het eigenlijk maar een nutteloze ingreep vinden. Vooral die al in de 20 kaal werden hebben helemaal vrede met hun situatie. Prima toch!
Degene die kalend zijn vragen vaak wel stevig door wat er allemaal mogelijk is. Als het iemand is waaraan ik zie dat het serieus is neem ik er altijd de tijd voor en verwijs ook naar de website van de Eberson Clinic voor nog meer info, blogs, voorbeelden, kosten etc.

 

 

 

19 03, 2017

Haartransplantatie ervaring van Nick, deel 2

March 19th, 2017|Uncategorized @en|0 Comments|

Vervolg haartransplantatie ervaring Nick.

Vooraanzicht 2 weken na de iFUE haartransplantatie

Vooraanzicht 2 weken na de iFUE haartransplantatie

Week 3 (vanaf dag 14)
Het sporten mag weer en daar ben ik dan ook weer mee begonnen. In mijn geval is dat tafeltennissen en fitnessen. Uiteraard gewoon lekker blijven wandelen.

Eigenlijk geen enkele negatieve reactie gehad op hoe ‘men’ ertegenaan kijkt. Sommige mensen vragen waarom het ‘zo kort is’ en dan zeg ik dat gewoon. En blijkbaar rust er geen taboe meer op een haartransplantatie. Dit met dank aan de ‘bekende Nederlanders’ die er openlijk voor uit zijn gekomen. En er worden best veel vragen gesteld over hoe een haartransplantatie gaat. En de eigen situatie wordt dan ook vaak besproken, alsof ik de ‘kameraad specialist’ ben.

De haartjes zijn al behoorlijk gegroeid. Het donorgebied is als zodanig eigenlijk niet meer te onderscheiden van de rest. Het implantaat gebied ziet er ook goed uit. En er is ook te zien dat er nog wat werk aan de winkel is.

M.a.w. er is nog wel een strookje en een kruintje waar wat haren bij zouden kunnen. Maar dat is van latere zorg.
Ook weer begonnen met 2x daags Minoxidil (vloeibaar). En dat gaat een stuk makkelijker met deze ‘haardracht’.

Er staan stoppels op van ca 2/3 mm. Ook zie ik regelmatig korte haartjes in de witte wasbak. Het is normaal dat na een week of twee de implantaten gaan uitvallen en in de ‘rustfase’ gaan. Als het goed is beginnen ze na een maand of 4 weer te groeien.

Week 4 (vanaf dag 21)
Het ziet er allemaal prima uit. Aan het eind van week 4 waren de haartjes ca 7 mm. Het geïmplanteerde gebied ziet er iets dikker ‘bevolkt’ uit dan voor de haartransplantatie maar eerlijk is eerlijk……zo kort heb ik mijn haar nooit eerder gedragen. Maar het is ook mogelijk dat niet alle getransplanteerde haartjes al zijn uitgevallen. Er is ook weer de normale haarkleur zichtbaar al lijken de stoppels voorop wat donkerder. Het voelt aan als een zachte borstel met korte haren.

Haartransplantatie ervaring 2 weken bovenaanzicht

Bovenaanzicht transplantaten na de iFue behandeling

donor herstel haartransplantatie iFue

Herstel donorgebied enkele weken na de behandeling

Mensen die mij niet eerder na de behandeling hebben gezien kijken wel wat verbaast dat het zo kort is maar niemand legt de link met een haartransplantatie. Ik zeg dat dan ook niet. Ik maak er geen geheim van maar zet het ook niet in de krant. Als je er verder niet op ingaat, waait het vanzelf over.

Al met al ben ik goed gewend geraakt aan dat korte haar. Ik vind het niet misstaan en overweeg zelfs om het voorlopig kort te houden. OK, wel wát langer, zo rond 1 cm denk ik. Maar waar ik nog het meeste tegenop zag, het kaalscheren, is echt ongegrond gebleken.
En het heeft voor de arts het voordeel dat het hygiënischer is en dat hij zonder moeilijk te doen overal bij kan. En dus ook meer kan doen op een dag. Bovendien is het ook best praktisch. Na het sporten is het haar zeer snel droog.

Wordt vervolgd

 

9 02, 2017

Persoonlijke haartransplantatie ervaring van Nick

February 9th, 2017|Uncategorized @en|1 Comment|

Korte toelichting Eberson kliniek over de haartransplantatie behandeling van Nick :

Iets meer dan 2 maanden geleden heeft Nick een iFue behandeling van 1500 grafts ondergaan gedurende 1 behandel dag. Er werd gekozen om eerst de haarlijn en inhammen te verdichten en later erop volgende een tweede behandeling te doen ter opvulling van het midden gedeelte en de kruin.

Komende jaar krijgen we maandelijks een update en foto’ s over het beloop van Nick ‘s behandeling. Wij wensen hem veel succes toe en u uiteraard veel leesplezier.

Wel of niet een HT en zo ja, waar laten doen?

In 2001 deed ik de ontstellende ontdekking dat mijn haar ‘ineens’ dunner was. Ik was toen bijna 45 jaar. En zoals je overal kan lezen is dan dus de helft al verloren gegaan. Dat gaat dus geniepig geleidelijk!

Via een arts in het zuiden des lands ben ik indertijd aan de Finasteride gegaan. Het was toen via de normale weg in Nederland nog niet verkrijgbaar. Gelukkig heb ik nauwelijks tot geen bijwerkingen ervaren en tot nu toe. En dat voorkwam inderdaad verder haarverlies.

Maar sinds een jaar of 3 heb ik hartje zomer last van een strook voor en midden op mijn hoofd die verbrand. Het is dan ook bekend dat Finasteride in de loop der jaren aan kracht verliest.
Nu weet ik dat na 8-10 jaar de werking minder wordt door de gewenning. Je lichaam vindt dan toch weer een weg om DHT aan te maken, de oorzaak van erfelijke mannelijke kaalheid.

Nu de nuchtere mensen onder ons zeggen dan ongetwijfeld….petje opzetten. Maar helaas werkt dat bij mij niet zo.

Vanaf mei dit jaar heb ik enkele haartransplantatie klinieken bezocht om mij te oriënteren. Je krijgt dan veel informatie en je kan ook heel veel vinden op het internet. De ene kliniek roemt de kleinschaligheid terwijl de andere juist met veel mensen tegelijk werken. Een soort massaproductie. Tsja, wat te doen?

Vervolgens heb ik alles eens op een rijtje gezet en ook eens goed de onafhankelijke informatie die Hans Diks op het net heeft gezet goed doorgenomen. Op die site staat veel info over haaruitval en aanverwante problemen.

Om toch nog één keer een kliniek te bezoeken heb ik na het lezen van veel goede recensies besloten om naar de Eberson Hair Clinic in Amsterdam te gaan.
In september dit jaar (2016) ben ik bij hem op consult geweest. En dat vond ik een verademing!
Ten eerste het consult door de arts zelf.  En ook de rust in het gesprek en de waardevolle tips vond ik erg prettig. Hij geeft een reëel beeld van wat je kan verwachten. En dat zijn geen wonderen en uiteraard ook per individu verschillend. Ook zijn schattingen over het aantal benodigde grafts zijn bepaald niet overdreven commercieel. Díe indruk bestaat al helemaal niet.

Na dit gesprek heb ik de tijd genomen om alles rustig te overwegen. Ik wilde zelf voor eind 2016 ja of nee zeggen. Als je niet oppast gaat het (een deel) je leven beheersen en denk je er veel te vaak aan. Ik nam me voor om als ik ‘nee’ zou zeggen ik er minimaal 5 jaar niet meer op terug zou komen.
Maar het is ‘ja’ geworden. Voor mij is het belangrijk en wat een ander ervan zegt vind ik niet interessant, ook al ben ik net 60 jaar geworden.

Bij wie ik de haartransplantatie zou laten uitvoeren stond bij mij al wel vast ALS ik het zou doen. Bij Dr Eberson had ik veruit het beste gevoel en daar gaat het mij om.
Met ca 2200 grafts in een 2-daagse sessie zou alles ‘netjes’ worden maar uiteindelijk hebben we in onderling overleg besloten om het bij één dag te houden.
En wel 1500 grafts via de iFUE methode. Met het oog op mijn leeftijd en mogelijk trager herstel is deze beslissing genomen. Het wachten is dan op het (eind)resultaat en een vervolg kan altijd nog. Ongeveer twee derde is dan in elk geval gedaan.

Na een goede uitleg van de verschillen heb ik gekozen voor een iFUE behandeling. De iFUE is een aangepaste FUE methode waarbij o.a. de geoogste grafts in speciale vloeistoffen bewaard worden tot terugplaatsing.
Ook worden alle grafts niet in één keer geoogst maar in twee keer zodat de tijd dat de grafts buiten het lichaam zijn zo kort mogelijk is. En het nazorgpakket is ook verbeterd ten opzichte van de ‘normale’ FUE. Hierdoor is de behandeling wel wat duurder.

Uiteindelijk was het op 25 november zover. Om 08.00 uur aanwezig in Amsterdam en na het doornemen van de laatste details is Dr Eberson met zijn team, die al jaren samenwerken, aan de slag gegaan.
Waar ik nog het meest tegenop zag, het scheren, viel mij mee. Als je jarenlang je best doet om je haar te behouden is kaalscheren een schrikbeeld. De verdovingsprikken vielen ook best mee. Na de eerste voel je weinig meer.
Maar zowel ’s morgens als ’s middag een tijd op je buik liggen is niet echt prettig. Met de nodige humor tussendoor was het al met al toch wel te doen. Het gaat overigens niet ten koste van het doorwerken. In alles merk je dat het een geolied team is.

En voor ik het wist was het 16.00 uur en waren er 1500 grafts verplaatst. Mijn vrouw is mij op komen halen en die was ook bij de uitleg over wat wel en niet mag in de eerste dagen na de HT.

Al met al ben ik tot zover dik tevreden……..nu het resultaat nog. Maar dat zal nog de nodige maanden duren.

Op het moment van schrijven zijn er bijna twee weken om. Zowel het donorgebied als het implantatiegebied ziet er rustig uit. Er staat alweer een paar millimeter haar op en het is lang zo ‘eng’ niet waar ik zo tegenop zag.
Achter is nauwelijks te zien dat er wat weg is en op dit moment is het voorop voller dan vroeger. Maar ik weet dat op korte termijn de verplaatste haren gaan uitvallen om een paar maanden in rust te gaan. Er zit dus voorlopig niets anders op dan wachten.

Tot zover.

November 2016:

Week 1 Dag 1 (1e dag na HT)
Afgelopen nacht redelijk goed geslapen op 1 paracetamol. Het zittend slapen, onder een hoek van ca. 45 graden, is niet helemaal prettig. Met mijn hoofd op een ‘air pillow’ en dat ging wel redelijk. Maar zorgt er wel voor dat je je niet kan omdraaien zodat de implantaten de volgende morgen op je kussen liggen. Het verband om het donorgebied is goed blijven zitten en het implantatie gebied ziet er rood maar rustig uit. Zo te zien geen ontstekingen.

In de loop van de ochtend een berichtje ontvangen van dr Eberson die vroeg hoe het ging. Leuk!! Nou dat ging dus best goed. De hele dag is goed verlopen en uiteraard heb ik me strikt aan de instructies gehouden die ik heb meegekregen. Eind van de middag het verband over het donorgebied verwijderd. Dat ging vrij soepel zonder bloedingen. Het zag er achterop ook rustig uit.
Verder normaal gegeten, flink water en thee gedronken en rond een uur of 23.30 uur naar bed.

Dag 2
De 2e nacht minder goed geslapen. Ik heb wel een slaaptablet meegekregen maar daar heb ik eigenlijk een hekel aan dus maar niet ingenomen. Ook geen paracetamol ingenomen, pijn of zo had ik niet. Een uur of 2 wakker gelegen maar dan alsnog in slaap gesukkeld. Met mijn hoofd, uit het verband dus, op een meegekregen verband doek geslapen.
Ook weer zittend met ‘air pillow’. Dat verband plakte wel wat aan de wondjes op mijn achterhoofd maar bij het losmaken waren er geen bloedingen. Er was alleen wat wondvocht vrijgekomen.
Voor de rest als dag 1 verlopen. En uiterst voorzichtig geweest om ook maar niet in de buurt te komen van de implantaten. Die zijn de eerste 4 dagen zeer kwetsbaar en daarna nog tot 10-14 dagen ‘gewoon’ kwetsbaar. Daarna zitten ze goed vast is mij verzekerd.
Vandaag ook voor het eerst een lekkere wandeling gemaakt. Ik loop samen met mijn vrouw wekelijks rond de 50 km in wintertijd en dat mag onder deze omstandigheden ook gewoon.
Wel wat koud, precies in deze tijd waren de temperaturen rond het vriespunt. Een pet dragen is uiteraard geen goede optie de eerste dagen. (voor de zekerheid pas vanaf dag 12 voor het eerst een muts gedragen, mag wel eerder maar geen enkel risico genomen).

Dag 3
Weer wat beter geslapen. Het donorgebied ziet er al rustig uit. Het ontvangsgebied is nog steeds rood maar er zijn geen ontstekingen zichtbaar. Wel is er vochtophoping op mijn voorhoofd zichtbaar. Het voelt ook aan of er een band om mijn hoofd zit.

Dag 4
Eigenlijk hetzelfde als dag 3. Donorgebied nog iets rustiger geworden en vocht op voorhoofd is lager gezakt en de neusbrug is wat dikker geworden. Afgelopen nacht zonder ‘air pillow’ geslapen. Wel nog wat rechtop zodat ik niet of nauwelijks kon draaien.

Dag 5
Alles wordt nu rustiger. Wel nog steeds rondom druk op mijn hoofd. Vochtophoping is al weer minder.
Slapen gaat weer als vanouds.

Dag 6

Druk op mijn hoofd stuk minder. Wel op 2 plekken op mijn achterhoofd (donorgebied) gevoelige plekken. Dat merk je voornamelijk als je er op gaat liggen. Gek eigenlijk dat ik dat niet eerder gevoeld heb. Zwelling voorhoofd is nu zo goed als verdwenen.

Week 2

Dag 7
Weer wat beter, gaat wel heel geleidelijk. Blijft nog wel gevoelig en ik blijf nog steeds uit de buurt van de implantaten.

Dag 8 t/m 10
Roodheid voor en achter is verdwenen. Het wachten is op het lekker wassen van het haar. Daar ben je na 10 dagen alleen sprayen voor en achter ook wel aan toe.

Direct hierna een heerlijke douche genomen en heel voorzichtig mijn haar gewassen met de meegegeven shampoo. Al met heel zacht wrijven verdwenen de korstjes als sneeuw voor de zon. Na het uitspoelen was 98% verdwenen. In de dagen erna verdwenen die ook soepel. Uiteraard nooit geprobeerd om ze weg te krabben.

Client voor zijn behandeling. Haar naar achteren gekamd ter exposie van de daadwerkelijke haarlijn.

Client voor zijn haarimplantatie.

 

N-haartransplantatie-blog02

Vooraanzicht eerste week na implantatie met 1500 grafts.

N-haarblog03

Bovenaanzicht van de implantaten in de haarlijn en inhammen.

N-haarblog04

Donor zone c.a. 10 dagen na Nicks iFUE behandeling.

 

Binnenkort volgt er weer een update met foto’ s!

 

 

29 01, 2017

Nieuw jaar, nieuw haar!

January 29th, 2017|Uncategorized @en|0 Comments|

Zoals eerder beschreven behandelen wij jaarlijks talrijke haar klanten uit binnen – en buitenland. Aankomende maanden zullen we meer persoonlijke klantervaringen en mooie resultaten hier op onze blog en onze social media kanalen zoals YouTube & Facebook publiceren. Houdt deze blog in de gaten. Kunt u niet wachten?

Hier krijgt u van ons alvast de link voor wat betreft de persoonlijke ervaring van een Schotse klant waarbij hij het beloop van zijn FUE behandeling beschrijft en toont. Veel leesplezier.

Hair transplantatie selfie eberson kliniek

Klant selfie in de behandelkamer in Amsterdam.

Hair transplant client scotland

Klant selfie thuis direct na het implanteren van 1500 grafts (Client selfie postoperative).

klant 5 weken na zijn Fue behandeling

Vijf weken na de Fue behandeling (5 weeks postoperative after FUE).

Tussentijds resultaat FUE na bijna 5 maanden / Intermediate result 19 weeks postoperative

Tussentijds resultaat van bijna 5 maanden / Intermediate result 19 weeks postoperative.

 

 

haartransplantatie blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 12, 2016

Eberson Hair Clinic internationaal bekend voor haartransplantaties

December 22nd, 2016|Uncategorized @en|0 Comments|

Eberson Hair Clinic is ook internationaal bekend internationaal

Eberson Hair Clinic en dr Eberson zijn reeds jaren een begrip en dat niet alleen in Nederland. Dankzij jarenlange succesvolle behandelingen en mede door mond op mond reclame, weten mensen goed hun weg te vinden naar onze haartransplantatie kliniek in Amsterdam. De Eberson Hair Clinic staat bekend als een zeer professionele haartransplantatie kliniek met veel kwaliteit, resultaat en ervaring.

Wat daarnaast opvalt, is dat er ook steeds meer mensen uit het verre buitenland hun weg weten te vinden naar de Eberson Hair Clinic.  Steeds vaker worden hun ervaringen internationaal op buitenlandse haartransplantatie forums gedeeld. We zijn hier als haarkliniek uiteraard zeer trots op en delen graag waar deze buitenlandse klanten vandaan komen.

Al geruime tijd hebben o.a. uit de volgende landen mensen een haartransplantatie bij de Eberson Hair Clinic ondergaan:

– Amerika.

– België.

– Duitsland.

– Frankrijk.

– Italië.

– Noorwegen.

– Schotland.

– Spanje.

– Singapore.

– Verenigd Koninkrijk.

– Zwitserland.

 

Zo vindt u hieronder een vrij recent voorbeeld van een haartransplantatie klant (2500 grafts, frontale -midden deel) uit de Verenigde Staten. U kunt zijn post op het Amerikaanse forum via deze link live volgen!

ebersonhairclinic-ifue-before

Klant voor haartransplantatie.

ebersonhairclinic-ifue-after

iFUE tussentijds resultaat na 4,5 maand.

 

3 12, 2016

100 jaar populaire vrouwenkapsels

December 3rd, 2016|Uncategorized @en|0 Comments|

De afgelopen eeuw is het concept van schoonheid en haardracht continu veranderd. Deze evolutie komt voorbij in de onderstaande video waarin je alle populaire vrouwelijke kapsels van de laatste 100 jaar ziet.

In deze timelapse krijgt een model kapsels en make-up uit 1910 tot en met 2010 aangemeten. De looks variëren van klassieke jaren 30 coupe tot wilde jaren 80 haren. Let ook even op de houding van het model bij elk decennium.

 

28 08, 2016

Jaren jonger door een haartransplantatie

August 28th, 2016|Uncategorized @en|0 Comments|

Mannen die een haartransplantatie hebben ondergaan lijken wel degelijk jonger erna.

haartransplantatie Nederland

 

Haartransplantaties zijn vooral populair bij kalende mannen maar of ze met hun nieuwe haardos ook een betere indruk maken, was tot nu toe onduidelijk. Daarom vroegen Amerikaanse artsen 122 mannen en vrouwen om zeven foto’s te beoordelen van mannen voor en na een haartransplantatie. Ze beschrijven hun resultaten in het medisch vakblad: Jama Facial Plastic Surgery.

Na de ingreep oogden de mannen volgens het testpanel gemiddeld 3,6 jaar jonger. Ze werden bovendien als aantrekkelijker en succesvoller gezien.

Om te voorkomen dat het testpanel te veel werd gestuurd, stopten de artsen er ook zes foto’s tussen van mannen die geen cosmetische ingreep hadden ondergaan.

 

24 09, 2015

The 5 best vitamins to treat hair loss

September 24th, 2015|Uncategorized @en|0 Comments|

vitamins_for_hair_loss

 

 

Dear readers and followers it has been a while ago I have written something new on this blog. We have been extreme bussy with doing a lot of Fue hair transplants last year so writing didn’t really come into my mind.

Many patients we give a lot of advise about using common well known hair loss medications like Finasteride or lotions like minoxidil. But a lot patients are asking if they can add something more natural and easy to use like vitamins?

Well off course you can. Did you ever just think about using extra (multi) vitamins?

Now your probably thinking, hair loss is more a problem due to genetic cause. Yes it’ s more common in male or female pattern baldness but there can be a lot of other reasons why balding is present. In fact there are numerous factors that can actually trigger hair loss, including vitamin deficiency, hormone fluctuations and yes even physical or emotional stress. Additional causes of hair loss can be traced to harsh chemicals, excessively tight hairstyles, and hard brushing.

Please keep reading to learn more about the best vitamins for stopping hair loss.

There are 5 vitamins particular that support healthy hair and they are easy to remember! 

Vitamine A –  B –  C –  D and  E:

Many people and particular women know that vitamin A (retinol A creme) is good for the skin and now we know also for hair.

-Vitamin A aids in the growth and maintenance of your hair and skin and also regulates the Retinoic Acid that is present in your hair follicle. Vitamin A is also integral in the creation of sebum, which is the oil that lubricates the hair roots and prevents hair from drying out.

-B vitamins are well known vitamins and essential in preventing hair loss and also help restore shine and thickness to hair.

What is the connecting of vitamine B with hair loss? Well we all know that severe or enduring stress is closely associated with hair loss and using vitamine B can help your body in coping with stress.

– Vitamine C is a well known one and lots of patients know it’s good for the immune system. But did you know it is also advised as a cure for hair loss?  Vitamin C is a strong antioxidant and plays an important role in red blood cells (iron uptake) and collagen production, which promotes healthy hair growth.

– Vitamin D has been proven effective in treating a lot of skin problems and diseases like Psoriasis. However, more than that, this special vitamin is also among the vitamins for hairWhat it does is that it stimulates the hair follicles, including the cells that form the shaft. That means more hair grows on your scalp. Note, you need at least 1000 IU daily of Vitamin D to sufficiently treat hair loss.

– Last but not least,we know Vitamin E, same as Vitamin A, as the vitamin for the skin. However, it also builds capillaries in the body and promotes better blood flow in the scalp. Such will stimulate hair growth; thus, improving hair loss.

So baldness can be treaten that easy by just taking as many vitamins as possible?

No and be aware !

When it comes to vitamins in common, we’re pretty much pre-programmed to think they can only do wonders for the hair, skin and nails. But actually that’s not always the case. Fat-soluble vitamins A, D and E can be stored in our bodies and lead to toxicity, which may show up as brittle hair that’s literally breaking off, or, in more extreme cases, hair loss.The effects of high levels will also likely present itself through other physical symptoms, which should be investigated by a doctor. By the way did you know that there is another surprising source of hair that breaks is consuming excessive amounts of sushi, which can lead to high mercury levels.

So finally many hair loss patients know that having hair loss can be discouraging, but keeping your hair healthy and beautiful can be achieved by incorporating these beneficial vitamins into your daily diet. Try to incorporate eating a balanced diet plentiful in fruits and vegetables as well as lean protein and “good” fats such as avocado and nuts will be good for your hair and your overall health.

Dr Harald Eberson, Amsterdam.

29 05, 2015

Hair growth after your FUE hair transplant. What to Expect?

May 29th, 2015|Uncategorized @en|0 Comments|

Usually after every hair transplant surgery, the hair has to go through its normal cycle of growth. Each hair follicle has its own cycle. Depending on the it’s position in its cycle, once implanted it will go through its cycle and therefore grows in accordingly.  So normally gradually hair starts to grow in.  Around six months, about fourty to fifty percent of the hair would grow in, and continue to grow to up to 18 months after the transplant procedure.  As it is starting to come in there is a stage when the hair growth looks kind of awkward, at that stage you just have to be patient.

hair growth cycle.imgNew implanted grafts grow at varying rates and depends on what stage of the hair cycle they are in. Some patients we have in our Clinic experience tremendous growth at 3 months. Some exceptions have to wait until a year that goes by before we can see anything. Most start having appreciable changes starting at 6 months and continue to improve toward a year with slight improvements further up to 18 months.

Average hair growth chart after Hair Transplant.

Average hair growth chart after Hair Transplant.

In general, try to be patient for about a year to see how things are going before you give up. You should always talk with your surgeon to get his/her opinion and elicit communication. Finally, taking sequential photographs which I do for my patients may be helpful to track progress.