Slide background

Veelgestelde vragen haartransplantatie

Behandelen jullie ook vrouwen met een hoge haargrens?

Ja. Het is zeker mogelijk om vrouwen met een aangeboren hoge haarlijn / voorhoofd te behandelen. Vrouwen met zeer dun haar; extreem haarverlies of kroeshaar raden we soms een haartransplantatie met de FUE-methode af. Tijdens het 1e  (online) adviesgesprek kunnen we kijken naar de vorm, grootte van het gebied en de kwaliteit van het donormateriaal.

Waarom kiezen cliënten voor de Eberson Hair Clinic?

De Eberson Hair Clinic onderscheidt zich door:

-Jarenlange ervaring en deskundigheid op gebied van de haarchirurgie.
-Natuurlijke resultaten met levenslange groei.
-Een persoonlijke benadering waarin het uitsluitend om u draait.
-Consulten worden enkel uitgevoerd door de arts of leden van het medisch team.
-Een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.
-Een zeer hoge klanttevredenheid.
-Directe lijn met uw behandelend arts.

Ik kom uit het buitenland, hoe verloopt de gehele procedure?

Voor onze internationale klanten geldt: Nadat u contact met ons hebt opgezocht maken wij indien gewenst of noodzakelijk een afspraak voor een online consult met onze haarchirurg. Hier kunt u nodige vragen stellen voor wat betreft behandelgrootte, kosten en andere praktische benodigdheden. Na mondelinge overeenkomst wordt uw behandeling per mail bevestigd. Hierin wordt het aantal grafts, aantal behandeldagen, uw behandeldatum en de nodige pre-operatieve instructies vermeld. Uw behandeling wordt definitief na uw eerste aanbetaling.
Op wens reserveren wij uw hotelkamer voor de nacht voor en de nacht(en) na uw ingreep.
Uiteraard kunnen wij al deze praktische noodzakelijkheden voor u regelen en de offerte individueel hierop aanpassen.

Opm. U bent vrij om al deze vereisten zelf te regelen doch houdt u er rekening mee dat u tijdig uw vlucht en hotel boekt daarmee voorkomt u onaangename verrassingen voor wat betreft boeking en extra kosten.

Voeren jullie ook corrigerende operaties uit?

Ja. Het resultaat van een haartransplantatie is niet altijd naar tevredenheid van de cliënt, bijvoorbeeld vanwege een onnatuurlijke haarlijn; een te lage haarimplantatie dichtheid; zichtbare littekens op de plek waar het donorhaar zit. Je kunt ook denken aan correcties van de littekens ontstaan na brandwonden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden voor wat betreft de toepasbaarheid van de reconstructieve haarchirurgie.

Wat zijn de kosten en kan ik ook in termijnen betalen?

Tijdens het adviesgesprek wordt onder andere het aantal benodigde haarfollikels (grafts) ingeschat en de daaraan verbonden kosten die nodig zullen zijn om het beoogde doel te bereiken. Het aantal haarfollikels ( en de hoeveelheid grafts) dat nodig is, is mede afhankelijk van de mate van uw kaalheid, haarkwaliteit en van uw persoonlijke wensen. Een natuurlijk resultaat aan de voorzijde kan meestal worden bereikt in één behandeldag. In een later stadium kunnen vervolg behandelingen plaatsvinden om de dichtheid optimaal te verhogen of om uw voortschrijdende kaalheid te behandelen.

Afbetaling in termijnen is bij ons niet mogelijk. Er zijn diverse financiële instanties die dit aanbieden doch houdt u er dan rekening mee dat geld lenen geld kost. Betaling vooraf aan uw behandeling via Paypal is mogelijk indien gewenst.

Hoe snel geneest men na een behandeling?

Na zorgvuldige behandeling genezen de minuscule wondjes na 2-3 dagen. Meestal is er na een week niets meer zichtbaar van onze haartransplantatie behandeling. Voor een optimaal herstelproces wordt u geadviseerd om zware lichamelijke handelingen en zeer stoffige ruimten gedurende 7-10 dagen te vermijden.

Is iedereen geschikt voor een haartransplantatie behandeling?

Ja, haast iedereen kan behandeld worden. Of het zinvol is, zal tijdens een (online) consult met u besproken worden. Er zijn enkele uitzonderingen waarin wij een haartransplantatie afraden. Bijvoorbeeld haaruitval op basis van een ziekte (zoals Alopecia Areata) of door gebruik van bepaalde medicijnen.

Doet een haartransplantatie pijn?

Nee, van de behandeling zelf voelt u niets. Uiteraard moet het gebied wel plaatselijk verdoofd worden.

Geeft een haartransplantatie een natuurlijk resultaat?

Wij streven voor elke transplantatie naar een state-of-the-art behandeling met een zeer natuurlijk resultaat. Dit geldt niet alleen voor de geïmplanteerde haren maar ook voor de achter te laten donorzone.

 

Hoe lang blijven de geïmplanteerde haren groeien?

De getransplanteerde haren bevatten elk de genetische eigenschappen van de donorzone, waarbij ze ondanks overplaatsing een levenlang blijven groeien.

Welke haardichtheid behalen jullie in een behandeling?

Voor een mooi esthetisch resultaat is de haardichtheid erg belangrijk. Een te lage haardichtheid geeft immers een doorzichtig resultaat. Als een van de weinige klinieken in Europa zijn wij daadwerkelijk in staat om zeer hoge haar dichtheden in een enkele sessie te behalen. Veel klinieken beweren deze dichtheden eveneens te plaatsen maar zijn vaak niet bereid of kundig genoeg om dit in de praktijk uit te voeren. Het dicht op elkaar plaatsen van de implantaten wordt “Dense packing” genoemd. Dat wil zeggen er worden 45-50 grafts per cm² geïmplanteerd. Dichtheden boven de 50/60 grafts per cm² wordt “Ultra dense packing” genoemd. Deze hoge dichtheden zijn geschikt voor kandidaten die last hebben van kleine kale zones of waarbij de kaalheid niet progressief van aard is. Of u een geschikte kandidaat hiervoor bent hangt van vele factoren af. Tijdens het consult gesprek gaan we hier dieper op in.

Moet ik altijd volledig kort geschoren worden voor een haartransplantatie?

Bij een gewone Fue behandeling wordt uw haar normaliter volledig kort geschoren. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. Zo worden vrouwen bij ons per definitie nooit volledig geschoren. In de praktijk bieden wij diverse haarsparende technieken aan waarbij het donorgebied direct na de behandeling goed bedekt kan worden.

Naast de gedeeltelijk geschoren FUE behandeling bieden wij ook de volledig ongeschoren FUE behandeling aan ook wel beter bekend als de uFUE (unshaven Fue) methode waarbij zowel donor -als ontvangst gebied niet worden geschoren.

Hoeveel haren kunnen er per dag getransplanteerd worden?

Dr Eberson en zijn team kunnen per dag, onder ideale omstandigheden, tot 2000 grafts (+/- 4500 haren) via de FUE-methode transplanteren. Dit is niet alleen mede afhankelijk van het aantal beschikbare grafts maar ook de kwaliteit van de grafts in de beschikbare donorzone. Een FUE-behandeling is zeer arbeidsintensief en kan daarom soms meerdere dagen in beslag nemen. Wij kiezen ervoor om juist specifieke behandelgroottes uit te voeren om zowel de behandelzone als ook het donorgebied zo goed mogelijk te ontlasten en spoedig herstel erna te garanderen. Herintreden in het dagelijks (werk)leven is daarom, binnen 1 week, vaak geen enkel probleem.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandelduur van een operatie is onder andere afhankelijk van de gradatie van uw kaalheid en de complexiteit van de vereiste behandeling. Een haartransplantatie duurt 4 – 8 uur en de grotere sessies worden soms verspreid over twee behandeldagen.

Hoeveel haren zijn er vereist voor mijn behandeling?

Dit is een van de meest essentiële vragen voor uw behandeling doch niet direct eenvoudigweg te beantwoorden zonder een persoonlijk consult met onze specialist. Het aantal haren, noodzakelijk voor een goed resultaat, hangt uiteindelijk af van de kwaliteit en de structuur van uw haar. Zo geeft dik donker haar vaak meer bedekking dan fijn licht gekleurd haar. Verder hangt de hoeveelheid ook af van de gradatie van uw haarverlies en de haardichtheid die u wenst.
Tijdens uw vrijblijvend consult bepalen wij de mate van de behandelgrootte en alle andere noodzakelijke vereisten.

Welke haartransplantatie methode gebruiken jullie in de praktijk?

In onze kliniek behandelen wij met name volgens de  Folliculaire Unit Extractie -methode of de intermittent Folliculaire Unit Extractie (iFUE) methode, dit zijn heden ten dage de meest geavanceerde en meest cliënt vriendelijke haartransplantatie methodes. Door middel van deze technieken worden de grafts (elke graft omvat 1 – 4 haarfollikels) één voor één vanuit de donorzone (meestal vanuit de zijkanten & achterkant van het hoofd) met uiterste precisie en zorg getransplanteerd naar de kalende gebieden. Naast deze methode passen wij zo nodig alle variaties op deze FUE methodes toe zoals de iFUE of de uFUE (unshaven FUE) methode.