FUE haartransplantatie geeft een natuurlijk resultaat zonder zichtbare littekens

Kaalheid is een fenomeen dat al duizenden jaren bij de mens hoort. Helaas is kaalheid zelfs vandaag de dag nog een bron van ellende en ergernis voor miljoenen mannen en vrouwen. Wie jaren een mooie, volle haardos heeft gehad, moet met lede ogen toezien hoe haar na haar verdwijnt. In tegenstelling tot vroeger is er tegenwoordig wel degelijk wat aan te doen. Met de FUE haartransplantatie techniek hebben wij al veel mensen geholpen. FUE haartransplantatie staat voor Follicular Unit Extraction. Maar wat is een haartransplantatie FUE precies?

FUE haartransplantatie: hoe werkt de FUE methode?

Bij de FUE methode worden de haarwortels oftewel grafts met een holle naald één voor één uit de achterkant van het hoofd of uit de zijkanten van het hoofd gehaald en vervolgens teruggeplaatst in het te behandelen gebied. Bij de FUE haartransplantatie techniek worden de haarwortels één voor één geëxtraheerd. Dankzij deze haartransplantatie methode blijft er geen duidelijk zichtbaar litteken achter in tegenstelling tot de FUT haartransplantatie. U kunt uw kapsel kort houden en zelfs later millimeteren. Bij kleine ingrepen of bij vrouwen bieden wij in onze kliniek een haarsparende FUE behandeling aan. En voor degenen die absoluut niet geschoren willen worden, bieden wij als een van de weinigen haartransplantatie klinieken in Europa de volledig ongeschoren FUE haartransplantatie aan. Deze methode staat in Amerika ook wel bekend onder de naam Unshaven FUE (U-FUE) of de Celebrity Hair Transplant. Benieuwd naar de resultaten van de FUE methode? Bent u benieuwd naar onze talrijke haartransplantatie resultaten via de onderstaande knop.

FUE haartransplantatie
FUE haartransplantatie operatie

De voordelen van de FUE haartransplantatie  techniek

Het grootste voordeel van de haartransplantatie FUE techniek is dat de FUE behandeling geen zichtbare littekens achterlaat. Dit in tegenstelling tot de FUT methode, waarbij wel een groot litteken blijvend zichtbaar is. De FUE haartransplantatie techniek heeft ook een snellere genezing dan bij de FUT techniek. Dankzij de minimale invasieve methode geneest u voorspoedig. Overigens kan de behandelgrootte van de FUE methode aangepast worden aan de wens van de cliënt. De haartransplantatie FUE ervaringen van onze cliënten zijn heel positief. Esthetisch gezien biedt de FUE techniek de beste resultaten. Niet doordat het haar er voller uitziet, maar doordat het donorgebied niet zo zwaar wordt beschadigd door de FUE behandeling.

iFUE-resultaat-haarlijn-na

De nadelen van FUE haartransplantatie techniek

Naast de voordelen heeft de FUE haartransplantatie techniek ook enkele nadelen. De nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen. De haarimplantatie met de FUE techniek is arbeidsintensiever dan de FUT techniek, waardoor de kosten dan ook hoger zijn. Voor de FUT techniek geldt echter wel dat de behandeling een blijvend rechtlijnig litteken achterlaat en dat geldt niet voor de haartransplantatie FUE techniek. Bij de FUE methode moet het gehele hoofd meestal worden geschoren voor behandelingen groter dan 1.200 grafts. Deze methode is dan ook arbeidsintensiever, omdat er gemiddeld minder grafts getransplanteerd kunnen worden per dag.

Eberson HairClinic

Hoe verloopt de FUE haartransplantatie nazorg?

FUE haartransplantatie nazorg is een belangrijk onderdeel van het proces. Na elke FUE behandeling is het belangrijk om zo voorzichtig mogelijk om te gaan met het haarimplantatie gebied. De eerste week na de FUE behandeling mag u het haar niet wassen en mag u ook geen gel of haarlak gebruiken. Wij raden het af om zware lichamelijke inspanningen te leveren gedurende de eerste herstelperiode na de FUE behandeling. Na afloop van de behandeling informeert Eberson Hair Clinic over de FUE transplantatie nazorg. Houd er rekening mee dat de nieuwe haren kunnen uitvallen na de FUE behandeling. De haren groeien na enkele maanden weer aan. Na ongeveer een jaar is het eindresultaat van deze haartransplantatie pas volledig zichtbaar. FUE haartransplantatie nazorg speelt daar een belangrijke rol in.

FUE haartransplantatie na 12 maanden

FUE haartransplantatie bij Eberson Hair Clinic

Voordat we aan de slag gaan met de FUE haartransplantatie techniek, gaan wij eerst met u in gesprek. Tijdens het gesprek willen we graag vaststellen wat u precies wilt en in hoeverre dat aansluit op de diensten die wij leveren. Is er eenmaal besloten om een FUE haartransplantatie behandeling te ondergaan, dan is de FUE behandeling binnen acht uur voorbij. Deze haartransplantatie met FUE techniek is tijdrovend, maar het esthetische resultaat is de lange behandeling meer dan waard. Heeft u vragen over deze techniek of over de Fue haartransplantatie kosten? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten geven u graag eerlijk advies.

FUE haartransplantatie evaringen van voorgaande cliënten bij Eberson Hair Clinic

Bij Eberson Hair Clinic hebben wij al vele FUE haartransplantaties uitgevoerd. Om u een beeld te geven van de FUE haartransplantatie mogelijkheden bij onze kliniek maken wij regelmatig voor – en na foto ’s. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van de door ons behaalde voor en na resultaten van een FUE of iFUE behandeling.

"Het gesprek met Dr. Eberson verliep prettig, we liepen uit van 1 uur gesprekstijd naar 2 uur. Dr. Eberson komt over als een kundig arts, qua verwachtingen reëel, neemt de tijd voor je en is al jaren actief in Nederland en de UK."

Stefan

Veel gestelde vragen FUE haartransplantatie

Kan iedereen een FUE haartransplantatie ondergaan?

Velen kunnen behandeld worden maar zeker niet iedereen. Indien men over voldoende donorhaar (haar achterop en de zijkanten van het hoofd) beschikt kan men veel bereiken voor wat betreft bedekking van de kale gebieden. Het is adviseerbaar om dit tijdens een consult te bespreken. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of een haartransplantatie ook daadwerkelijk zinvol is en of wij enigszins aan uw verwachtingen kunnen voldoen. Er zijn uitzonderingssituaties waarin een haartransplantatie af te raden is; haaruitval op basis van een ziekte (zoals Alopecia Areata) en het gebruik van specifieke medicijnen. Soms ook vanwege andere gezondheidskwesties die het niet verstandig maken om een haartransplantatie te ondergaan.

Is een FUE haartransplantatie pijnlijk?

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en is na het verdoven in principe pijnloos. Door de lokale verdoving voelt het hoofd wel enigszins gespannen aan. Vergelijkbaar met het gevoel van een te strakke band of helm op uw hoofd. Dit gevoel kan een dag aanhouden.

Hoe lang duurt een FUE behandeling?

Een FUE behandeling is een arbeidsintensieve behandeling en neemt tijd in beslag. Een behandeling duurt gemiddeld 4-8 uur maar kan indien er een groot oppervlak behandeld moet worden zelfs 2 werkdagen omvatten.

Hoeveel grafts worden er per dag getransplanteerd met de FUE behandeling?

Gemiddeld transplanteren wij circa 1500- 2000 grafts op 1 werkdag en tot 3000 grafts (6000-6300 haren) over twee opvolgende dagen verdeeld. De hoeveelheid grafts die ons team per dag kan transplanteren is afhankelijk van een vele factoren zoals de kwaliteit van de grafts, de hoofdhuid conditie en structuur of uitgroei van de haren in de huid. Tijdens een adviesgesprek met de arts wordt met u besproken welke aantallen haalbaar en wenselijk zijn en hoe lang de behandeling duurt.

Kunnen vrouwen ook een FUE haartransplantatie laten uitvoeren?

Het is een feit dat steeds meer vrouwen hebben last van haaruitval maar in veel gevallen is een haartransplantatie in eerste instantie geen goede oplossing. Haaruitval bij vrouwen is soms complex van aard en de haaruitval uit zich anders dan bij mannen. Vrouwen met een hoog aangeboren voorhoofd en die een haarlijn verlaging willen laten doen of kleine inhammen hebben zijn vaak goede kandidaten. Tijdens het consult wordt met u besproken wat voor u mogelijk is.

Wie voert de FUE haartransplantatie uit?

De FUE haartransplantatie wordt altijd uitgevoerd door een gespecialiseerde haartransplantatie arts en zijn haartransplantatie team. Wij behandelen vrijwel elke dag uitsluitend cliënten met haaruitval en doen enkel haartransplantaties. De arts start de behandeling met een korte intake, het aftekenen van zowel de implantatie zone als het donorgebied. Kort erop na wederzijds goedkeuren worden hiervan foto’ s gemaakt. Daarna begint de arts met het verdoven van het donorgebied. Vervolgens worden de grafts (implantaten) uit het donorgebied genomen met een klein hol boortje. Nadat de grafts geoogst zijn uit het donorgebied wordt het transplantatie gebied opnieuw verdoofd en worden er sneetjes door de arts gezet in het transplantatiegebied. Deze gaatjes worden vrijwel direct erna opgevuld met de geoogste implantaten. De Eberson Hair Clinic is een van de weinige klinieken in Nederland die met een zeer gespecialiseerde haartransplantatie arts en team werkt. Steeds meer klinieken werken met Cosmetisch artsen of soms met Plastisch chirurgen die weinig tot geen ervaring hebben in haartransplantaties. Deze zijn vaak niet of onvoldoende opgeleid hierin en zien haartransplantaties als een bijzaak. Bij ons bent u letterlijk hoofdzaak. Ervaring, kunde & specialisatie zijn bepalend voor het uiteindelijke resultaat.

Hoe snel kan ik na de FUE behandeling weer gaan werken?

We raden onze cliënten altijd aan om 1,5 tot 2 weken na de behandeling vrij te nemen, aangezien er enige zwelling in het aangezicht kan optreden enkele dagen na de behandeling.  Deze zwelling in het aangezicht of langs de zijkanten houdt 2-3 dagen aan en verdwijnt uit zichzelf. Verder ontstaan naderhand tijdelijk wondkorstjes op de hoofdhuid die circa 1-1,5 week na de behandeling kunnen aanhouden.