FUT haartransplantatie techniek: hoe werkt deze  transplantatie methode?

De FUT haartransplantatie is ook bekend onder de naam strip-haartransplantatie. FUT staat voor Follicular Unit Transplantation. Bij de FUT techniek worden de haarwortels van het achterhoofd of de zijkanten (het donorgebied) verplaatst naar de te behandelen gebieden. Uit het donorgebied wordt een huidreepje weggehaald met behulp van een mesje. In het huidreepje zijn diverse haarwortelgroepjes aanwezig, ook wel follicular units genoemd. Deze units omvatten meestal één, twee of drie haren en worden onder vergroting van een microscoop opgedeeld.

FUT Haartransplantatie
FUE haartransplantatie operatie

FUT haartransplantatie is de meest onderzochte en toegepaste techniek

De FUT haartransplantatie techniek kun je momenteel zien als een van de meest onderzochte en toegepaste haartransplantatie technieken ter wereld. Het is niet de oudste techniek, maar de FUT methode wordt nu al meer dan 40 jaar toegepast door talrijke haarchirurgen. De FUT methode is een uiterst secuur en arbeidsintensief proces. Chirurgen trekken een hele dagbehandeling uit voor de FUT haartransplantatie techniek. Om elke haartransplantatie succesvol te laten verlopen heb je een ervaren medisch team nodig en de juiste omgevingsfactoren in de operatieruimte zijn van vitaal belang.

iFUE-resultaat-haarlijn-na

De voordelen van FUT haartransplantatie techniek

De FUT haartransplantatie techniek kent slechts enkele voordelen, maar de voordelen wegen niet op tegen de nadelen van de FUT techniek. De FUT haartransplantatie techniek is minder arbeidsintensief voor de chirurg dan de FUE methode en het omvat veelal een kortere behandeltijd. Via seze haartransplantatie methode kunnen er maximaal 3000 tot 5000 grafts in een dagbehandeling getransplanteerd worden. Daarnaast is de FUT methode meestal goedkoper dan de FUE haartransplantatie methode.

Eberson HairClinic

De nadelen van FUT haartransplantatie techniek

Het nadeel van de FUT haartransplantatie techniek is dat er in het donorgebied op het achterhoofd een zichtbaar litteken achterblijft. Het aanwezige haar bedekt wel het litteken, maar bij kort haar blijft het litteken goed zichtbaar. Daarnaast is het medisch-technisch niet mogelijk om meerdere dagelijkse behandelingen kort achter elkaar uit te voeren. Het litteken moet eerst volledig hersteld worden, voordat er een vervolg FUT behandeling mogelijk is. Er kan nooit een minimaal litteken gegarandeerd worden bij de FUT haartransplantatie. Door veel cliënten wordt het blijvende en zichtbare litteken als beschadigend ervaren.

Consult haartransplantatie dr Eberson

Geen FUT haartransplantatie bij Eberson Hair Clinic

De FUT haarimplantatie techniek is inmiddels vrij achterhaald. Het belangrijkste nadeel van deze haartransplantatie methode is dat er telkens een lang litteken achterblijft, die duidelijk zichtbaar is bij het dragen van een kort kapsel. Vanwege de nadelen gebruiken wij de FUT transplantatie sinds geruime tijd niet meer in onze kliniek. Wij werken wel regelmatig aan het herstel van littekens die veroorzaakt zijn door FUT behandelingen in het verleden. Heeft u in het verleden een FUT behandeling ondergaan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend consult voor een littekencorrectie.

Bekijk de haartransplantatie technieken van Eberson Hair Clinic

Onze kliniek biedt wel andere haartransplantatie technieken aan, zoals de FUE haartransplantatie techniek en de iFUE haartransplantatie techniek. Heeft u vragen over deze haartransplantatie technieken of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en laat u eerlijk adviseren door onze specialisten.

"Het gesprek met Dr. Eberson verliep prettig, we liepen uit van 1 uur gesprekstijd naar 2 uur. Dr. Eberson komt over als een kundig arts, qua verwachtingen reëel, neemt de tijd voor je en is al jaren actief in Nederland en de UK."

Stefan

Veel gestelde vragen FUT haartransplantatie