Krijg uw natuurlijke haargroei terug dankzij de haartransplantatie technieken van Eberson

Met diverse haartransplantatie technieken wordt een goed werkend haarzakje van een goed behaarde plek op de achterkant van het hoofd naar een minder behaarde plek getransplanteerd. Met deze duurzame haartransplantatie technieken geeft u uw haar weer het nodige volume of gaat u kale plekken tegen. Binnen twee weken na de behandeling ziet u al resultaat. Er zijn diverse haartransplantatie behandelingen voor mannen en vrouwen, waaronder de FUT haartransplantatie techniek, de FUE haartransplantatie techniek en de haartransplantatie iFUE techniek. In onze kliniek werken wij met de beste iFUE methode. Hieronder worden voor de volledigheid alle behandelmethodes kort uitgelegd, zodat u de juiste keuze maakt tussen de haartransplantatie technieken en de juiste haartransplantatie kliniek.

 • Op een natuurlijke manier uw haargroei terug
 • Haartransplantatie bij een gespecialiseerde kliniek
 • De meest ervaren FUE & iFUE haartransplantatie arts in Nederland
 • Hoogst haalbare implantatiedichtheid
 • Een behandelsessie per dag en dus veel persoonlijke aandacht
haartransplantatie technieken eberson

Haartransplantatie FUT methode

De haartransplantatie FUT methode is één van de haartransplantatie technieken. Bij de haartransplantatie FUT methode worden haarwortels van het achterhoofd of zijkant van het hoofd verplaatst naar het te behandelen gebied.

Voordelen haartransplantatie FUT

 • Goedkoper dan de FUE methode
 • 3000 – 5000 grafts per dag (behandeling)
 • Kortere behandeltijd dan de FUE techniek

Nadelen haartransplantatie FUT

 • Zichtbaar litteken op het donorgebied
 • Genezingsproces van het donorgebied is zeer moeilijk te beïnvloeden

Door de nadelige gevolgen voor de cliënt passen wij deze methode niet meer toe in onze kliniek. Wel behandelen wij littekens van de oudere FUT methode.

Haartransplantatie FUE methode

De haartransplantatie FUE methode is ook één van de haartransplantatie technieken. Bij de FUE methode worden haarwortels één voor één met een holle naald uit het achterhoofd of uit de zijkanten van het hoofd gehaald en getransplanteerd in het te behandelen gebied.

Voordelen haartransplantatie FUE

 • Geen zichtbare littekens
 • Snellere genezing dan de FUT methode
 • De behandelgrootte van de transplantatie kan aangepast worden aan de wens van de cliënt

Nadelen haartransplantatie FUE

 • Arbeidsintensief: er kunnen minder grafts getransplanteerd worden per dag dan bij FUT
 • Duurder dan de FUT methode
 • Hoofd dient vaak volledig en kort geschoren te worden

Haartransplantatie iFUE methode

Tot slot is de haartransplantatie iFUE methode de laatste haartransplantatie techniek. De iFUE methode is een geavanceerdere versie van de FUE haartransplantatie. Dokter Eberson heeft samen met enkele collega’s de klassieke FUE methode verbeterd.

Voordelen haartransplantatie iFUE

 • Hogere overlevingskans van de verplaatste haren
 • Vlotter herstel van de wondjes zowel in het donorgebied als het implantatiegebied
 • Minder aantal grafts vereist voor resultaat en meer donorbehoud in verhouding tot de klassieke FUE methode

Nadelen haartransplantatie iFUE

 • Duurder dan de FUE methode
 • Door deze arbeidsintensieve methode kunnen we 2000 grafts maximaal per dagbehandeling verplaatsen
Consult haartransplantatie dr Eberson

De haartransplantatie technieken bij Eberson Hair Clinic

Onze haartransplantatie kliniek is gespecialiseerd in de FUE en iFUE haartransplantatie methode. Met deze behandeltechnieken kunt u uw natuurlijke haargroei herstellen in onze haartransplantatie kliniek. Na verloop van tijd is er van de behandeling niets meer zichtbaar en lijkt het alsof uw haar natuurlijk gegroeid is. Onze haartransplantatie kliniek biedt elke cliënt namelijk de hoogste standaard op vlak van haarchirurgie. Heeft u vragen over onze haartransplantatie technieken of de haartransplantatie kosten. Bent u benieuwd wat wij voor kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij leggen u het graag haarfijn uit!

Positieve haartransplantatie ervaringen van onze cliënten

In onze haartransplantatie kliniek hebben wij al vele haartransplantatie technieken uitgevoerd. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden bij onze haartransplantatie kliniek, maken wij regelmatig voor – en na foto’s van de behandelingen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van de door ons behaalde resultaten van een FUE behandeling of een iFUE behandeling. Benieuwd naar de haartransplantatie ervaringen van onze cliënten? Neem hier een kijkje.

"Dr. Eberson is een vriendelijke, meedenkende en zeer deskundige arts. Er is een prettige sfeer tijdens de behandeling. Ook de assistenten zijn vriendelijk en consciëntieus. Een prachtresultaat. Ik ben dus zeer tevreden over de behandeling. Twee weken daarna kon ik zelfs weer normaal sporten."

Veel gestelde vragen haartransplantatie technieken

Eberson Hair Clinic krijgt regelmatig vragen over de haartransplantatie behandeling. Daarom beantwoorden wij voor u hieronder een aantal veelgestelde vragen voor u over de behandeling, het herstel en het resultaat.

 

Wat is een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden gezonde bestaande haarwortels uit het achterhoofd en de zijkanten van het donorgebied weggenomen. Dit gebeurd met name uit uw haarkrans. Oogsten van haarzakjes vanuit andere gebieden van het lichaam noemt men lichaamshaartransplantatie (Body Hair Transplantation). De geoogste haarzakjes, die ook wel grafts, haarimplantaten of transplantaten worden genoemd, worden vervolgens teruggeplaatst op de plaatsen waar minder haar aanwezig is. De resultaten die met een haartransplantatie worden bereikt, zijn natuurlijk en blijvend van aard.

Is er verschil tussen een haartransplantatie en een haarimplantatie?

Bij een haartransplantatie worden uw haren verplaatst of beter gezegd getransplanteerd vanuit het donorgebied naar het ontvangstgebied. Bij een haarimplantatie worden haren geïmplanteerd. Het gaat om dezelfde soort behandeling, maar er wordt een ander woord voor gebruikt. In het dagelijks gebruik spreekt men vaak over haarimplantaten of transplantaten. Eigenlijk zijn het de haarzakjes, de grafts die worden verplaatst tijdens de haartransplantatie. Een haarimplantaat of graft kan één tot vier haren bevatten.

Wie en wanneer is men geschikt voor een haartransplantatie?

Zowel volwassen mannen en vrouwen komen in principe in aanmerking voor een haartransplantatie. U dient dan wel over een gezonde haarkrans met voldoende donorhaar te beschikken. Als uw haaruitval of kaalheid wordt veroorzaakt door een onderliggende ziekte en/of het gebruik van medicijnen, dan krijgt u meestal een andere medische of cosmetische behandeling geadviseerd.

Afhankelijk van de mate van kaalheid en uw eigen haar kwaliteit uit het donorgebied zal een natuurlijke haardichtheid van 100% vrijwel nooit haalbaar zijn. Een haartransplantatie geeft een goed dekkend resultaat en wekt de illusie van bedekking. Als haarkliniek adviseren wij u over de mogelijkheden en onmogelijkheden die in uw situatie van toepassing zijn.

Hoe wordt een haartransplantatie uitgevoerd?

Haartransplantaties worden met verschillende technieken uitgevoerd. Uw huid wordt plaatselijk verdoofd waarna het vooraf bepaalde aantal grafts uit het donorgebied wordt geoogst. Nadat alle haarzakjes op kwaliteit en aantallen zijn gecontroleerd worden deze teruggeplaatst in de transplantatiegebieden. Het is een arbeidsintensieve ingreep die met uiterste precisie wordt uitgevoerd. De behandelduur varieert van enkele uren tot meerdere dagen achtereen.

Wat kan ik na een haartransplantatie verwachten?

Na de behandeling kunt u gewoon thuis herstellen. Net name tijdens de eerste vijf tot zeven dagen na de ingreep is zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Uw hoofdhuid vertoont rode puntjes en kleine korstjes. Uw huid herstelt zich en na een week tot veertien dagen. Hierdoor is de behandeling na 2 tot 3 weken voor het blote oog niet langer zichtbaar. Van de behandelend specialist van de haarkliniek krijgt u adviezen en informatie mee die uw herstel bevorderen. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om deze nazorginstructies voor de nazorg zoveel mogelijk op te volgen.

Welke resultaten kan ik van een haartransplantatie verwachten?

Samen met u streven wij naar het best mogelijke resultaat van uw haartransplantatie. Volg daarom de adviezen op die u ontvangt van de arts. Gemiddeld vallen de meeste getransplanteerde haren twee tot drie weken na de ingreep uit. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Dit is een normaal verschijnsel. De haren beginnen twee tot drie maanden na de haartransplantatie vervolgens weer te groeien. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar negen tot twaalf maanden na de behandeling. De resultaten zijn natuurgetrouw en langdurig.

Laat een haartransplantatie zichtbare littekens achter?

Afhankelijk van de gekozen haartransplantatie technieken kunnen er een of meerdere littekens ontstaan. Als u wordt behandeld met de FUT-haartransplantatie, dan wordt er horizontaal een reepje huid met haar uit de achterzijde van uw hoofd weggenomen. Deze haartransplantatie techniek laat een recht litteken achter. De FUE-haartransplantatie laat kleine witte puntjes achter in de haarkrans. Deze zijn later nauwelijks zichtbaar. Laat u vooraf goed informeren tijdens uw consult over de techniek die wordt toegepast.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Zowel de FUE- als FUT-haartransplantaties worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Hierdoor voelt men vrijwel niets van de behandeling. Enige pijn die u tijdens de verdoving ondervindt of de napijn die u na een haartransplantatie kunt ervaren, verschilt per gebruikte techniek en de individuele pijngrens. FUT-haartransplantaties worden doorgans als heftiger en pijnlijker ervaren dan FUE-haartransplantaties. Napijn verdwijnt enkele dagen na de behandeling en kan verlicht worden met een lichte pijnstillers als Paracetamol.

Kan ik zelf iets doen om het uiteindelijke resultaat van de behandeling positief te beïnvloeden?

Ja. Door u goed voor te bereiden op de behandeling en u achteraf te houden aan de adviezen en tips die u van de behandelend specialist ontvangt, heeft u invloed op het resultaat. Voorkom zware inspanningen in de eerste weken na de behandeling en stel uw hoofdhuid niet direct bloot aan het zonlicht. Vermijd de sauna en intensief sporten. Na een aantal weken kunt u uw dagelijkse activiteiten opbouwend hervatten. U kunt het resultaat ook beïnvloeden door te kiezen voor een ervaren haarkliniek die goede kwaliteit biedt.

Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie?

Een haartransplantatie rekent voorgoed af met kaalheid en haaruitval. U wordt behandeld met lichaamseigen donormateriaal. De behandeling staat bekend om de natuurlijke en blijvende resultaten. U kunt het haar naderhand stijlen en behandelen zoals u dat gewend bent.

Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie?

Het betreft een intensieve en langdurige ingreep die bovendien erg kostbaar is. Als uw verwachtingspatroon niet strookt met een realistisch haalbare eindresultaat, kunt u achteraf teleurgesteld zijn. Daarnaast kunt u te maken krijgen met complicaties die optreden na de behandeling. Hierbij moet u denken aan een eventuele nabloeding, een verminderd gevoel in de hoofdhuid, infecties en littekenvorming. Bij een niet goed uitgevoerde haartransplantatie heeft u wederom een nieuwe behandeling of correctie nodig.

Kan een haartransplantatie ook onder volledige narcose worden uitgevoerd?

Ja dit kan maar is vaak niet nodig en verstandig. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een lokale verdoving. De behandeling kan op deze manier succesvol worden toegepast en u ervaart weinig ongemak na de behandeling. Door de verdoving ervaart u nauwelijks iets van de haartransplantatie. Napijn kan bestreden worden met een pijnstiller.

Hoe lang duurt een haartransplantatie?

De behandelduur verschilt van persoon tot persoon. Dit hangt af van een aantal factoren. Zo telt de grootte van het te behandelen gebied mee en het aantal haarwortels dat geoogst en getransplanteerd wordt. Gemiddeld duurt een behandeling 4 tot 8 uur. Complexe en veel omvattende haartransplantaties als reconstructie behandelingen kunnen over meerdere behandeldagen verspreid worden.

Zijn er alternatieven voor een haartransplantatie?

Indien u er zelf nog niet toe bent aan een operatieve ingreep als een haartransplantatie of als u ongeschikt bent voor deze behandeling, kan de arts u een alternatieve behandeling adviseren. Micro Haar Pigmentatie kan worden toegepast bij vergevorderde kaalheid. De techniek geeft u ook een optische verdikking bij ongewenste haaruitval. Ook een haarwerk of pruik kan als alternatief voor een haartransplantatie worden overwogen. Bij beginnende kaalheid kan de arts u ook een behandeling met FDA effectief bewezen haargroeimiddelen aanbevelen.

Wanneer worden de resultaten van een haartransplantatie zichtbaar?

Na de haartransplantatie is het resultaat niet direct blijvend zichtbaar. In de loop van enkele maanden na de behandeling begint uw haar weer te groeien. Het uiteindelijke resultaat is gemiddeld 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie bereikt.

Wat kost een haartransplantatie?

De prijzen van een haartransplantatie verschillen nogal per kliniek en land. De kostprijs is onder andere afhankelijk van de haartransplantatie methode die wordt toegepast en het aantal grafts die worden getransplanteerd. Verder is ervaring en kunde van de kliniek of arts ook bepalend voor de prijs. Als u een haartransplantatie overweegt, is het verstandig om bij meerdere klinieken op consult te gaan en een prijsofferte aan te vragen. Vergelijk niet enkel de prijzen met elkaar maar ook de behaalde resultaten, zo krijgt u een goed inzicht in de mogelijkheden en kosten.

Worden de kosten van een haartransplantatie vergoed door zorgverzekeraars?

Haartransplantaties die puur om cosmetische redenen worden gedaan, worden doorgaans niet vergoed door zorgverzekeraars. Slechts uitzonderlijke gevallen komen in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding. Hiervoor moet er sprake zijn van aantoonbaar psychisch lijden, ziekte en/of kaalheid die door een ongeval is ontstaan. Of uw verzekeraar een haartransplantatie vergoed staat meestal vermeld in de polisvoorwaarden. Zo niet, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en vraag om meer informatie.

Kunnen vrouwen ook een haartransplantatie ondergaan?

Net zoals mannen hebben ook vrouwen last van ongewenst haarverlies en kale plekken. De meeste vrouwen werden vroeger met de FUT-techniek behandeld omdat het eigen haar daarbij niet volledig gemillimeterd wordt als bij de FUE-techniek. Dit gebeurt slechts bij een stukje in het donorgebied. Als de omliggende haren lang genoeg zijn, wordt het opgeschoren haar na de behandeling bedekt. Tegenwoordig kiezen de meeste vrouwen ook steeds meer voor de FUE-techniek omdat het herstel vlotter is en er geen duidelijk litteken achterblijft. Maak altijd een afspraak voor een eerste consult bij ons als u wilt weten of een haartransplantatie in uw situatie de ideale oplossing is.

Zijn er risico’s tijdens een haartransplantatie?

Iedere cosmetische ingreep heeft een kans op het ontstaan van complicaties en brengt dus risico’s met zich mee. De kans op bijwerkingen is bij een FUE of iFUE techniek klein. Toch kunt u te maken krijgen met mogelijke complicaties als bloedingen, infecties, littekenvorming en/of een allergische reactie op de verdoving.

Hoeveel grafts zijn er nodig voor de transplantatie?

Het aantal vereiste grafts die getransplanteerd worden verschilt per individu. Het aantal is bovendien mede afhankelijk van de kale oppervlakte en het gewenste resultaat. Tijdens het intakegesprek wordt uw hoofdhuid bekeken en opgemeten door de arts. Deze geeft een nauwkeurige inschatting van het benodigde aantal grafts dat in uw situatie getransplanteerd kan worden voor het beste resultaat.

Hoe lang blijft het resultaat van een haartransplantatie zichtbaar?

De behandel resultaten blijven uw leven lang zichtbaar, omdat de haren uit uw haarkrans andere genetische eigenschappen hebben dan de overige haren. Zo zijn ze niet kwetsbaar voor het mannelijke bij hormoon DHT dat Alopecia Androgenetica veroorzaakt. Een haartransplantatie stopt het natuurlijke kaal worden niet. Uw niet behandelde haardos kan in de loop van de jaren verder dunner worden indien u niet aan haaruitvalpreventie doet.

Hoe vind ik de beste haartransplantatie kliniek?

Dit is een veel gestelde vraag op diverse haarforums en niet helemaal objectief te beantwoorden. Het is belangrijk dat u zich ten eerste welkom voelt bij de kliniek waar u de haartransplantatie wilt laten doen. Vergelijk verschillende haarklinieken met elkaar op vlak van eigen behaalde resultaten en kijk naar de specialisatie en ervaring die aanwezig is. De ervaring geldt zowel voor de arts, als voor het gehele behandelteam die de haartransplantatie uitvoert.Verder is het belangrijk en handig indien u meerdere ervaringen of reviews online over de desbetreffende haarkliniek of arts kunt vinden en uiteraard liever meer positief dan negatief. Let wel op positieve reviews of ervaringen zijn belangrijk en welkom maar zeggen vaak niets over het behaalde eindresultaat maar eerder iets over de service tijdens de behandeling.