Haartransplantatie

Met een haartransplantatie wordt een goed werkend haarzakje verplaatst van een goed behaarde plek naar een minder behaarde plek. Met deze duurzame behandeling geeft u uw haar weer het nodige volume of gaat u kale plekken tegen. Binnen twee weken na de behandeling ziet u al resultaat.

Haartransplantatie volgens de FUE methode. Er waren hier circa 750 grafts voor nodig

Haartransplantatie volgens de FUE methode. Er werden voor deze kleine behandeling 750 grafts verplaatst.

 

  • Op een natuurlijke manier uw haargroei terug
  • Haartransplantatie bij een gespecialiseerde kliniek
  • De meest ervaren FUE haartransplantatie arts in Nederland
  • Hoogst haalbare implantatiedichtheid
  • Kleinschalige kliniek en dus veel persoonlijke aandacht
 • Online consult aanvragen

Haartransplantatie methoden

Welke haartransplantatie methoden bestaan er? Er zijn drie verschillende haarimplantatie methoden mogelijk. De FUT haartransplantatie (Follicular Unit Transplantation), FUE haartransplantatie (Follicular Unit Extraction) of iFUE haartransplantatie (intermittent Follicular Unit Extraction). Bij Eberson Hair Clinic gebruiken wij de beste iFUE methode.

Hieronder worden voor de volledigheid alle behandelmethodes kort uitgelegd, zodat u een geïnformeerd keuze voor een behandeling kunt maken.

 • Follicular Unit Transplantation
  (FUT)

  Bij de FUT methode worden haarwortels van het achterhoofd of zijkant van het hoofd verplaatst naar het te behandelen gebied.

  Voordelen FUT haartransplantatie

  • Goedkoper dan de FUE methode.
  • 3000 – 5000 grafts per dag (behandeling).
  • Kortere behandeltijd dan FUE.

  Nadelen FUT

  • Zichtbaar litteken op het donorgebied.
  • Genezingsproces van het donorgebied is zeer moeilijk te beïnvloeden.

  Door de nadelige gevolgen voor de cliënt passen wij deze methode niet meer toe in onze kliniek. Wel behandelen wij littekens van oudere FUT behandelingen.

  FUT haartransplantatie

 • Follicular Unit Extractie
  (FUE)

  Bij de FUE methode worden haarwortels één voor één uit het achterhoofd of uit de zijkanten van het hoofd gehaald en teruggeplaatst in het te behandelen gebied.

  Voordelen FUE haartransplantatie

  • Geen zichtbare littekens.
  • Snellere genezing dan bij FUT.
  • De behandelgrootte van de transplantatie kan aangepast worden aan de wens van de cliënt.

  Nadelen FUE

  • Arbeidsintensief: er kunnen minder grafts getransplanteerd worden per dag dan bij FUT.
  • Duurder dan de FUT methode.
  • Hoofd dient vaak volledig  en zeer kort geschoren te worden.

  FUE haartransplantatie

 • intermittent Follicular Unit Extraction (iFUE)

  De iFUE methode is een geavanceerdere versie van de FUE haartransplantatie. Dokter Eberson heeft samen met enkele collega’s de klassieke FUE methode verbeterd.

  Voordelen iFUE haartransplantatie ten opzichte van FUE

  • Hogere overlevingskans van de haren.
  • Vlotter herstel van de wondjes in het donorgebied en het implantatiegebied.
  • Meerdere transplantaties mogelijk per donorgebied in verhouding tot de klassieke FUE methode.

  Nadelen iFUE ten opzichte van FUE

  • Duurder dan de FUE methode.
  • Door deze arbeidsintensieve methode kunnen we 1250-1500 grafts maximaal per dagbehandeling verplaatsen.

  iFUE haartransplantatie

FUT haartransplantatie

De Follicular Unit Transplantation is ook bekend onder de naam strip haartransplantatie. Hierbij worden de haarwortels van het achterhoofd of de zijkanten (donorgebied) verplaatst naar de kale te behandelen gebieden. Uit het donorgebied wordt een huidreep gehaald met behulp van een mesje waarin diverse haarwortel groepjes ook wel follicular units (FU) genoemd aanwezig zijn. Deze eenheden omvatten meestal één, twee of drie haren. Deze eenheden worden vervolgens onder vergroting van een microscoop opgedeeld. De chirurg hecht na het verwijderen van het huidreepje de huidwond weer dicht, om een zo dun mogelijk rechtlijnig litteken achter te laten.

 

haartransplantatie-fut

Haartransplantatie volgens de FUT methode

 

 

 

 

 

 

 

Deze FUT haartransplantatie bestaat al vele decennia en wordt wereldwijd nog veel toegepast. De methode levert goede resultaten op, maar de techniek is inmiddels vrij achterhaald. Het belangrijkste nadeel van deze FUT techniek is dat er telkens een lang litteken achterblijft, die duidelijk zichtbaar wordt bij het dragen van een kort kapsel.

De FUT methode heeft zich gedurende vele jaren bewezen, maar laat meestal een behoorlijk zichtbaar litteken achter. In onze kliniek gebruiken wij de FUT techniek sinds geruime tijd niet meer.

Wij werken regelmatig aan het herstellen van littekens die veroorzaakt zijn door FUT behandelingen in het verleden. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak met ons via onze contactpagina of telefonisch via 020 331 80 82.

Eberson Hair Clinic past de FUT methode niet langer toe door het zichtbare litteken. Heeft u in het verleden een FUT operatie ondergaan? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult voor een littekencorrectie.

FUE haartransplantatie

Bij de Follicular Unit Extractie worden de haarwortels (grafts) één voor één geëxtraheerd. Dit gebeurt met behulp van een micro chirurgisch hol boortje. Vervolgens worden de grafts op elke gewenste kale zone wordt geïmplanteerd. Dankzij deze haarimplantatie methode blijft er geen duidelijk zichtbaar litteken achter. U kunt uw kapsel kort houden en zelfs later millimeteren. Nadeel: Bij de FUE haartransplantatie methode moet meestal het gehele hoofd worden geschoren voor behandelingen groter dan 1.200+ grafts.

FUE haartransplantatie

FUE methode stappen. 1. Oogsten grafts 2. Extractie 3. Bewaren 4. Inzetten grafts

Bij kleine ingrepen of bij vrouwen bieden wij een (partieel geschoren) haarsparende FUE behandeling aan. Hierbij moet uw haar op het achterhoofd lang genoeg zijn (+/- 7 – 8cm lengte) om een kaal geschoren strook van enige centimeters hoog te verbergen.

Voor diegenen die absoluut niet geschoren willen worden, bieden wij als een van de weinigen in Europa de volledig ongeschoren haartransplantatie methode aan. Deze methode staat ook wel bekend onder de naam Unshaven FUE (U-FUE) of de Celebrity Hair Transplant.

Een FUE haartransplantatie is arbeidsintensiever dan de FUT methode waardoor de kosten hoger zijn.

Dankzij deze minimaal invasieve methode geneest u voorspoedig en blijft er geen duidelijk zichtbaar litteken achter.

Met een haartransplantatie volgens de FUE methode blijven er geen duidelijk zichtbaar littekens achter. U kunt uw haardracht kort houden en zelfs later millimeteren.

Het gesprek met Dr. Eberson verliep prettig, we liepen uit van 1 uur gesprekstijd naar 2 uur.  Dr. Eberson komt over als een kundig arts, qua verwachtingen reëel, neemt de tijd voor je en is al jaren actief in Nederland en de UK. – Stefan

 

iFUE haartransplantatie

De iFue methode is de Fue haartransplantatie methode, maar dan van de tweede generatie. De standaard Fue blijkt toch een aantal tekortkomingen te hebben. Tijdens de extractiefase (oogsten) van de haarwortels kunnen deze vanwege het arbeidsintensieve karakter langdurig uit de hoofdhuid en bloedcirculatie blijven. Hierdoor heeft een aanzienlijk deel van de implantaten een lagere overlevingskans.

Op basis van ervaring van meerdere collega’s en en de ervaring van dokter Eberson is de klassieke FUE behandelmethode verbeterd.

Dankzij de korte extractie intervallen worden de grafts sneller en zorgvuldiger gebruikt. Na extractie worden de transplantaten opgeslagen in een speciaal opslagmedium. Hierdoor behalen wij een grotere overlevingskans (minimaal 90-95%) dan bij de klassieke Fut – en/of Fue (Maximaal 80-85%) haartransplantaties. Daarnaast herstellen de wondjes in uw donorgebied en implantatiegebied vlotter dan bij de klassieke FUE behandeling en er kunnen meerdere transplantaties uitgevoerd worden met één donorgebied zonder zichtbare uitdunning.

iFUE is een innovatieve haarimplantatie methode. De methode resulteert in een hogere overlevingskans van de haren en de wondjes herstellen sneller.

Hoe verloopt de nazorg bij een haartransplantatie

Na elke behandeling is het belangrijk om zo voorzichtig mogelijk met het haartransplantatie gebied om te gaan. Gedurende de eerste week na de behandeling mag je je haar niet wassen en mag je geen eigen gel of haarlak gebruiken. Intensief sporten en zware lichamelijke inspanningen zijn gedurende de eerste herstelperiode af te raden.  In de meeste gevallen zal de haarkliniek je hierover tijdens de nazorg informeren.

Binnen enkele weken na de transplantatie kunnen de nieuwe haren gaan uitvallen. Deze haren zullen enkele maanden later weer aangroeien. Pas na ongeveer een jaar is het eindresultaat van de haartransplantatie volledig zichtbaar.

Haartransplantatie complicaties

Aan elke chirurgische ingreep zo ook aan haartransplantaties zijn complicaties en risico’s verbonden. Een FUE of iFUE haartransplantatie is een relatief kleine medische ingreep dus de risico’s zullen gering zijn. Hoe meer ervaring de arts of kliniek heeft hoe minder groot de kans is op complicaties. Houd rekening met de volgende mogelijke complicaties:

 • Bloedingen en korstjes
 • Zwelling met name in het aangezicht 2 tot 5 dagen na de behandeling
 • Pijn na de operatie
 • Wondinfectie en ontstekingen van de wondjes en/of haarimplantaten
 • Langzaam genezende wonden
 • Lelijk rechtlijnig litteken met name vaker bij de FUT operatie en talrijke kleine circulaire littekens bij de FUE methode
 • Tijdelijke of permanente gevoelloosheid van de hoofdhuid
 • Allergische reactie op de lokale verdoving

Haartransplantatie kosten

De haartransplantatie kosten van een FUE haartransplantatie bijvoorbeeld worden bepaald door de complexiteit van de behandeling en de mate van uw haaruitval. De uiteindelijke prijs kunnen we dus alleen berekenen tijdens het eerste vrijblijvende consult met uw behandelend specialist.

We kunnen op voorhand een indicatie geven van de prijzen. Voor deze indicatie werken wij met zones. Voor elke kale zone hebben wij een schatting gemaakt van het aantal benodigde grafts om de haargroei op een natuurlijke manier te herstellen.

Wanneer u ongeveer weet hoeveel grafts u nodig heeft, kunt u via onderstaand figuur en de prijzen overzicht inschatten wat de kosten zijn. Let op dit overzicht dient slechts ter indicatie van de kosten. De uiteindelijke kosten worden altijd bepaald tijdens een consult.

Zones haartransplantatie

Behandel zones haartransplantatie

Haarlijn, zone 1: 1.000+ grafts
Zone 2: 1.500+ grafts
Zone 3: 1.000 grafts
Kruin, zone 4: 1.000 tot 2.000 grafts

Vraag uw vrijblijvend consult aan

Haartransplantatie resultaten

Bij Eberson Hair Clinic hebben wij al vele haartransplantaties uitgevoerd. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden bij onze kliniek maken wij regelmatig voor – en na foto ’s. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van de door ons behaalde voor en na resultaten van een FUE of iFUE behandeling.

Haartransplantatie volgens de iFUE methode. Er waren voor deze behandeling circa 2000 grafts nodig.

Haartransplantatie volgens de iFUE methode. Er waren voor deze behandeling circa 2000 grafts nodig.

 

Ervaringen haartransplantatie

Dr. Eberson is een vriendelijke, meedenkende en zeer deskundige arts. Wachttijd kort in mijn geval. Er is een prettige sfeer tijdens de behandeling. Ook de assistenten zijn vriendelijk en consciëntieus. Een prachtresultaat. Ik ben dus zeer tevreden over de behandeling. Twee weken daarna kon ik zelfs weer normaal sporten.

Meer ervaringen

Benieuwd welke resultaten een iFUE of FUE behandeling voor uw haar kan behalen? Neem dan contact op met Eberson Hair Clinic via onze contactpagina of telefonisch via +31 020 331 80 82.

Veelgestelde vragen

Meer veel gestelde vragen en antwoorden over de FUE en iFUE haartransplantatie vindt u via deze FAQ link. Zit uw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Met een FUE of iFUE behandeling herstellen onze specialisten uw natuurlijke haargroei. Na verloop van tijd is er van de behandeling niets meer zichtbaar. En lijkt het alsof uw haar natuurlijk gegroeid is.

 

 • Eberson Hair Clinic in Veenendaal

  Eberson Hair Clinic is de kliniek van dokter Harald Eberson. Na zijn artsen opleiding is dr Eberson jaren actief werkzaam geweest in de plastische chirurgie en cosmetische dermatologie. Hij heeft door de jaren heen voor talrijke privé- en haarklinieken gewerkt in Nederland en het buitenland. In 2012 is dokter Eberson zijn eigen kliniek begonnen in Amsterdam Oud Zuid en eind 2017 in Veenendaal. Eberson Hair Clinic levert kwaliteit en hecht veel waarde aan de persoonlijke aandacht en optimale nazorg. Het behandeltraject bij onze kliniek houdt pas op wanneer u helemaal tevreden bent met het resultaat.

 • Eberson Hair Clinic biedt elke cliënt de hoogste standaard op vlak van haarchirurgie en het meest natuurlijk ogende haartransplantatie resultaat.

Contact

 • Eberson Hair Clinic
  Kerkewijk 28 A
  3901 EG Veenendaal.
  Telefoon: 020 331 80 82