Met een haartransplantatie wordt een goed werkend haarzakje verplaatst van een goed behaarde plek naar een minder behaarde plek. Met deze behandeling geeft u uw haar weer het nodige volume of gaat u kale plekke tegen. Binnen twee weken na de behandeling ziet u al resultaat.

 • haartransplantatie
  • Op een natuurlijke manier uw haargroei terug
  • Haartransplantatie bij een gespecialiseerde kliniek
  • De meest ervaren FUE haartransplantatie arts in Nederland
  • Hoogst haalbare implantatiedichtheid
  • Kleinschalige kliniek en dus veel persoonlijke aandacht

  Online consult

 

Met een FUE of iFUE behandeling herstellen onze specialisten uw natuurlijke haargroei. Na verloop van tijd is er van de behandeling niets meer zichtbaar en lijkt het alsof uw haar natuurlijk gegroeid is.

Het gesprek met Dr. Eberson verliep prettig, we liepen uit van 1 uur gesprekstijd naar 2 uur.  Dr. Eberson komt over als een kundig arts, qua verwachtingen reëel, neemt de tijd voor je en is al jaren actief in Nederland en de UK. – Stefan

Meer ervaringen

Haartransplantatie methoden en behandeltechnieken

Er zijn drie verschillende methoden mogelijk voor een haarimplantatie: FUT (Follicular Unit Transplantation), FUE (Follicular Unit Extraction) of iFUE (intermittent Follicular Unit Extraction). Bij Eberson Hair Clinic gebruiken wij de moderne iFUE methode. Hieronder worden voor de volledigheid wel alle behandelmethodes uitgelegd, zodat u een geïnformeerd keuze voor een behandeling kunt maken.

 • Follicular Unit Transplantation
  (FUT)

  Bij de FUT methode worden haarwortels van het achterhoofd of van de zijkant van het hoofd verplaatst naar het te behandelen gebied.

  Voordelen FUT

  • Goedkoper dan de FUE methode.
  • 3000 – 5000 grafts per dag (behandeling).
  • Kortere behandeltijd dan FUE.

  Nadelen FUT

  • Zichtbaar litteken op het donorgebied.
  • Genezingsproces van het donorgebied is zeer moeilijk te beïnvloeden.

  Door de nadelige gevolgen voor de cliënt passen wij deze methode niet meer toe in onze kliniek. Wel behandelen wij littekens van oudere FUT behandelingen.

  Meer over FUT haartransplantatie

 • Follicular Unit Extractie
  (FUE)

  Bij de FUE methode worden haarwortels één voor één uit het achterhoofd of uit de zijkanten van het hoofd gehaald en teruggeplaatst in het te behandelen gebied.

  Voordelen FUE

  • Geen zichtbare littekens.
  • Snellere genezing dan bij FUT.
  • De behandelgrootte van de transplantatie kan aangepast worden aan de wens van de cliënt.

  Nadelen FUE

  • Arbeidsintensief: er kunnen minder grafts getransplanteerd worden per dag dan bij FUT.
  • Duurder dan de FUT methode.
  • Hoofd dient vaak volledig  en zeer kort geschoren te worden.

  Meer over FUE haartransplantatie

 • intermittent Follicular Unit Extraction (iFUE)

  De iFUE methode is een geavanceerdere versie van de FUE haartransplantatie. Dokter Eberson heeft samen met enkele collega’s de klassieke FUE methode verbeterd.

  Voordelen iFUE ten opzichte van FUE

  • Hogere overlevingskans van de haren.
  • Vlotter herstel van de wondjes zowel in het donorgebied als het implantatiegebied.
  • Meerdere transplantaties mogelijk per donorgebied in verhouding tot de klassieke FUE methode.

  Nadelen iFUE ten opzichte van FUE

  • Duurder dan de FUE methode.
  • Door deze arbeidsintensieve methode kunnen we 1250-1500 grafts maximaal per dagbehandeling verplaatsen.

  Via deze nieuwe methode worden de grafts sneller en zorgvuldiger gebruikt. Hierdoor is de overlevingskans van de haren groter en herstellen de wondjes in het donorgebied sneller.

  Meer over iFUE haartransplantatie

Haartransplantatie FUT

haartransplantatie-fut

Haartransplantatie volgens de FUT methode

De Follicular Unit Transplantation is ook bekend onder de naam strip haartransplantatie. Hierbij worden de haarwortels van het achterhoofd of de zijkanten (donorgebied) verplaatst naar de kale te behandelen gebieden. Uit het donorgebied wordt een huidreep gehaald met behulp van een mesje waarin diverse haarwortel groepjes ook wel follicular units (FU) genoemd aanwezig zijn. Deze eenheden omvatten meestal één, twee of drie haren. Deze eenheden worden vervolgens onder vergroting van een microscoop opgedeeld. De chirurg hecht vervolgens na het verwijderen van het huidreepje zo goed mogelijk de huidwond dicht, om een zo dun mogelijk rechtlijnig litteken achter te laten.

Deze FUT methode bestaat al vele decennia en wordt wereldwijd nog (te)veel toegepast. De methode levert goede resultaten op, maar de techniek is inmiddels vrij achterhaald. Het belangrijkste nadeel van deze FUT techniek is dat er telkens een litteken achterblijft, die duidelijk zichtbaar wordt bij het dragen van een kort kapsel.

De FUT methode heeft zich gedurende vele jaren bewezen, maar laat meestal een zichtbaar litteken achter. In onze kliniek gebruiken wij de FUT techniek sinds geruime tijd niet meer. Wij werken nog wel aan het herstellen van littekens die veroorzaakt zijn door FUT behandelingen in het verleden. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek via onze contactpagina, via info@ebersonhairclinic.nl of telefonisch via 020 331 80 82.

Eberson Hair Clinic past de FUT methode niet langer toe door het zichtbare litteken. Heeft u in het verleden een FUT behandeling ondergaan? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult voor littekencorrectie.

Haartransplantatie FUE

Haartransplantatie FUE methode

Haartransplantatie volgens de FUE methode

Bij de Follicular Unit Extractie worden de haarwortels (grafts) één voor één geëxtraheerd. Dit gebeurt met behulp van een micro chirurgisch hol boortje. Vervolgens worden de grafts op elke gewenste kale zone wordt geïmplanteerd. Dankzij deze haarimplantatie methode blijft er geen duidelijk zichtbaar litteken achter. U kunt uw kapsel kort houden en zelfs later millimeteren. Nadeel: Bij de FUE haartransplantatie methode moet meestal het gehele hoofd worden geschoren voor behandelingen groter dan 1.200+ grafts.

Bij kleine ingrepen of bij vrouwen bieden wij een (partieel geschoren) haarsparende FUE behandeling aan. Hierbij moet uw haar op het achterhoofd lang genoeg zijn (+/- 7 – 8cm lengte) om een kaal geschoren strook van enige centimeters hoog te verbergen.

Voor diegenen die absoluut niet geschoren willen worden, bieden wij als een van de weinigen in Europa de volledig ongeschoren haartransplantatie methode aan. Deze methode staat ook wel bekend onder de naam Unshaven FUE (U-FUE) of de Celebrity Hair Transplant.

Een FUE haartransplantatie is arbeidsintensiever dan de FUT methode waardoor de kosten hoger zijn.

Dankzij deze minimaal invasieve methode geneest u voorspoedig en blijft er geen duidelijk zichtbaar litteken achter. U kunt uw haardracht kort houden en zelfs later millimeteren.

Met een haartransplantatie volgens de FUE methode blijft er geen duidelijk zichtbaar litteken achter. U kunt uw kapsel kort houden en zelfs later millimeteren.

 

iFUE haartransplantatie

De iFue methode is de Fue haartransplantatie methode, maar dan van de tweede generatie. De standaard Fue blijkt toch een aantal tekortkomingen te hebben. Tijdens de extractiefase (oogsten) van de haarwortels kunnen deze vanwege het arbeidsintensieve karakter langdurig uit de hoofdhuid en bloedcirculatie blijven, waardoor een aanzienlijk deel van de implantaten een lagere overlevingskans heeft.

Op basis van ervaring van meerdere collega’s en en de ervaring van dokter Eberson is de klassieke FUE behandelmethode verbeterd.

Dankzij de korte extractie intervallen worden de grafts sneller en zorgvuldiger gebruikt. Na extractie worden de transplantaten opgeslagen in een speciaal opslagmedium. Hierdoor behalen wij een grotere overlevingskans (minimaal 90-95%) dan bij de klassieke Fut – en/of Fue (Maximaal 80-85%) haartransplantaties. Daarnaast herstellen de wondjes in uw donorgebied en implantatiegebied vlotter dan bij de klassieke FUE behandeling en er kunnen meerdere transplantaties uitgevoerd worden met één donorgebied zonder zichtbare uitdunning.

iFUE is een innovatieve haarimplantatie methode. De methode resulteert in een hogere overlevingskans van de haren en de wondjes herstellen sneller.

 

De kosten van een haartransplantatie behandeling

De kosten van een haartransplantatie bij Eberson Hair Clinic worden bepaald door de complexiteit van de behandeling, de kwaliteit van het donorgebied en de mate van haaruitval. De uiteindelijke kosten kunnen we dus alleen berekenentijdens het eerste vrijblijvende consult met uw behandelend specialist.

Vraag uw vrijblijvend consult aan

Zones haartransplantatie

Behandel zones haartransplantatie

We kunnen op voorhand een indicatie geven van de prijzen. Voor deze indicatie werken wij met zones. Voor elke zone hebben wij een schatting gemaakt van het aantal grafts dat nodig is om de haargroei op een natuurlijke manier te herstellen.

Zone 1: 1.000+ grafts
Zone 2: 1.500+ grafts
Zone 3: 1.000 grafts
Zone 4: 1.000 tot 2.000 grafts

Wanneer u ongeveer weet hoeveel grafts u nodig heeft, kunt u in onderstaand overzicht zien hoeveel deze aantallen grafts ongeveer kosten bij de FUE of iFUE methode. Dit overzicht is slechts om een indicatie te geven van de kosten. De uiteindelijke kosten worden altijd bepaald na het vrijblijvende consult.

 

 

 

Resultaten

Bij Eberson Hair Clinic hebben wij al vele haartransplantaties uitgevoerd. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden bij onze kliniek maken wij regelmatig voor-en-na-foto’s. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van de behaalde resultaten van een FUE of iFUE behandeling.

Haartransplantatie volgens de iFUE methode. Er waren voor deze behandeling circa 2000 grafts nodig.

Haartransplantatie volgens de iFUE methode. Er waren voor deze behandeling circa 2000 grafts nodig.

Dr. Eberson is een vriendelijke, meedenkende en zeer deskundige arts. Wachttijd kort in mijn geval. Er is een prettige sfeer tijdens de behandeling. Ook de assistenten zijn vriendelijk en consciëntieus. Een prachtresultaat. Ik ben dus zeer tevreden over de behandeling. Twee weken daarna kon ik zelfs weer normaal sporten.

Meer ervaringen

Haartransplantatie volgens de FUE methode. Er waren hier circa 750 grafts voor nodig

Haartransplantatie volgens de FUE methode. Er waren hier circa 750 grafts voor nodig

Benieuwd welke resultaten een iFUE of FUE behandeling voor uw haar kan behalen? Neem dan contact op met Eberson Hair Clinic via onze contactpagina of telefonisch via +31 020 331 80 82.

 • Eberson Hair Clinic in Amsterdam & Veenendaal

  Eberson Hair Clinic is de kliniek van dokter Harald Eberson. Dokter Eberson is na zijn opleiding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen jaren actief werkzaam geweest in de plastische chirurgie en cosmetische dermatologie. Hij heeft door de jaren heen voor talrijke privé- en haarklinieken gewerkt in Nederland en het buitenland. In 2012 is dokter Eberson zijn eigen kliniek begonnen in Amsterdam.
  Eberson Hair Clinic levert kwaliteit en hecht veel waarde aan de persoonlijke aandacht en optimale nazorg. Het behandeltraject bij onze kliniek houdt pas op wanneer u helemaal tevreden bent met het resultaat.

 • Eberson Hair Clinic biedt elke cliënt de hoogste standaard van haarchirurgie en het meest natuurlijke haartransplantatie resultaat.

Contact

 • Eberson Hair Clinic
  Van Breestraat 67
  1071 ZG Amsterdam
  Telefoon: 020 331 80 82

logo